sunnuntai 8. elokuuta 2010

Sadonkorjuun aikaan -kesäkurpitsaa ja marjoja

 

Kasvimaallani kasvaa lähes joka kesä kesäkurpitsoja. Niin tänäkin kesänä. Useana vuonna on tullut niin hyvä sato että olen pystynyt jakaamaankin kesäkurpitsoja tutuillekin :) Tämä kesä on antanut nyt vain kaksi isohkoa kesäkurpitsaa. Ruoanlaitossa tykkään käyttää niitä, mutta myös makeaankin leivontaan ne sopivat. Tätä kakkua olen tehnyt useampana kertana ja nyt viikonloppuna taasen. 
3 munaa, 3dl sokeria, 125g voita, 3dl kesäkurpitsaa raasteena, 1tl kanelia, 2tl kardemummaa, 2tl leivinjauhetta, 1dl hasselpähkinöitä, n 3dl vehnäjauhoja. Vaahdotetaan munat ja sokeri, lisätään sulatettu voi, kuivat aineet ja raastettu kesäkurpitsa. Taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. 175astetta/n 30-35min. Kuorrutus on cremebonjour naturel tuorejuustoa ja tomusokeria sekoitettuna. 



Viinimarjat alkavat olla jo valmiita kerättäviksi. Kymmenkunta pensasta pihallamme odottaa keräämistä. Hiukkasen haastetta elokuun iltoihin ja mehumaijalle riittää töitä :) Tänään soseutin punaisia ja mustiaviinimarjoja jäätelön ja mehun kanssa sellaiseksi smoothieksi ja jääpalat laitoin lopuksi joukkoon, jotta juomat pysyivät viileänä hetkisen.
Tämä helleviikonloppu on ollut taas ihmeen kuuma! Viime yönä kävin jopa hetken ulkosallakin kuistilla nukahtamassa, koska sisällä oli niiin kuuma. Pehmukkeita alle ja tyyny sekä ohut peitto seuranani. Vilvoittavat hetket piristää kummasti!
Kyllähän ne syksyiset villapaitakelit kuitenkin jo ovat aika lähellä, joten nautitaan vielä ihmekesän kesäkeleistä :)


Lämpimin terkuin ja aatoksin, -T :)

12 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

Vihreänä surffailen blogista toiseen ja ilokseni löysin tännekin. Kaunis blogi sinulla! Tulen toistekin.

Marie Elisabeth kirjoitti...

Kesäkurpitsakakku on yksi lemppareistamme syksyisin, niin mehukkaan maukas.
Miten raikkaalta juomasi näyttää, tässä säässä ehdoton herkku.

Miten romanttiselta tämä kuistilla nukkuminen kuulostaa. Jotenkin ajatuksesta tulee mieleen viherlaakson Anna ja se ihana kuisti jossa Marilla istuu :)

Oikein ihanaa alkavaa viikkoa sinulle!

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, kuulostaa herkulliselta :) Olisi ihana saada satoa omasta pihasta. Me ostimme nykyisimme talomme vuosi sitten, mutta edelliset omistajat eivät olleet istuttaneet pihalle _mitään_. Me olemme laittaneet nyt erilaisia marjapensaita ja hedelmäpuita. Maltti on valttia ja ehkä vuoden, parin päästä saadaan jo jotain :)

Linkitin sinut. Ja toivotan mukavaa alkuviikkoa!

(Ja oi! Marie lausui äskeisessä kommentissaan tärkeät sanat mainitessaan Anna ystävämme. Sopii hyvin vihreään taloon!)

pioni kirjoitti...

Enpä ole tiennytkään että kesäkurpitsaa voi käyttää myös leivonnasiin, täytyypä kokeilla.

-T kirjoitti...

Pirkko: Tervetuloa taasen :)Kiitän sanoistasi!

Marie: Kiitos! Hymyilen täällä ihanille sanoillesi :) Ulkona nukkuminen on kyllä kokemus :) Yö oli ihmeen lämmin ja ihan kuin ajatuksetkin raikastuivat samalla yön viileydessä.. Iloitsin kun hyttysiä ei ollut ollenkaan :)
Viikkoosi suloisia päiviä!!

Lumiomena: Kiitos! Hymyilen täällä sinulle :)
Kuulostaa siinä mielessä tutulta että alusta on lähdetty täällä myös pihanlaiton suhteen. Odotusta teillä nyt on, mutta se kannatta!!
Pikkuhiljaa mekin lisäilimme enemmän ja enemmän marjapensaita ja kasvimaata hiljalleen vuosittain isonnettu. Nyt marjapensaiden sato on jo niin hyvä että hiukkasen mietityttää tulikohan niitä laitettua vähän liikaa... ;)

Pioni: Joo, kyllä voi! Vähän saman oloinen tuo kakku on kuin porkkanakakkukin. Kasviksista mehevyyttä... Kannattaa kokeilla :)

Marge kirjoitti...

Ai, että ihailin sinun kauniita ja raikkaita kuviasi!!
Kiitos jälleen hyvästä herkkuvinkistä!:)

Niinpä, nautitaan tästä ihmekesästä(hyvinsanottu)loppuun asti ja otetaan sitten ilolla syksy vastaan!:)

Ps. Ehkä joskus vielä jossain tavataan?;)Minustakin se olisi kivaa, nyt alkavat menot ja kiireet, mutta vaikka ensi keväänä?:)

Marge kirjoitti...

Ps. Bannerisi on niiiin ihana, kaikki se väri ja valo noissa kuvissasi!:)

Ja mökistänne tulee kaunis ja kodikas, sinun ja miehesi osaavissa käsissä ei voi muuta syntyä!:)

-T kirjoitti...

Marge: voi, ihan liiaksi kehuja... Mukavaa toki jos tykkäät :) Ihana sinä! :)
Syksylle on paljon minullakin ohjelmaa suunnitteilla,ehkäpä tosiaan kevään puolella..

Sussi kirjoitti...

Minullekin oli uutta kesäkurpitsan käyttö leivoinnaisissa. Ihania kuvia!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla.
Eilen vein toiselle naapurille 4 ja toiselle saman verran kesiksiä niitä kun tulee omiin tarpeisiin yllinkyllin. Olen grillaillut ja laittanut raastetta lihapullataikinan sekaan ja voi kun tulee hyvää. Keittoa aattelin seuraavaksi kokeilla.
Minulla on yksi taimi kompostin päällä ja se täyttää koko puolitoistametriä kanttiinsa olevan kompostin. Niitä tulee kun sieniä sateella vaikei sadakaan. Olen kyllä muistanut niitä kastella.
Iloista elokuuta sinulle.
Kaisa

Kesäkukka kirjoitti...

Meilläkään ei kurpitsat ole antaneet kuin kolme sopivan kokoista pötkylää satoa, mutta ehkä sieltä tulee vielä jokunen. Tein niistä täytettyjä kurpitsoita broilerijauhelihatäytteellä, jopa miehet söi niitä ;)

Tällä hetkellä herukoiden poiminta menossa...tai mies-kulta niitä poimii :)

Mukavaa viikkoa!

-T kirjoitti...

Sussi: Kannattaa kokeilla! Tuo kyllä mehevyyttä leivonnaisiin ja on makuna kuitenkin mieto :)

Kaisa: Voi kun kuulostaa mukavan runsaalta satosi ja vielä tututkin hyötyvät :) Kiitos itsellesi vinkistä lihapullataikinaan sekoitettuna kesäkurpitsaa...Sen täytyy olla hyvänmakuista!!! Mummoni aikanaan laittoi sieniä lihapullataikinaan ja muistan että ne olivat kans erikoisen hyviä!!

Kesäkukka: Täyteyt kesäkurpitsat...Nam!! Herukoiden poimintaa suunnittelin tälle illalle,mutta sadekuurot ovat olleet esteenä!...Tai meikäläiselle pelastus tälle illalle ;)
Oikea mies-kulta sinulla siellä :)