keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Puolukkaa ja kukkasipuleita


Metsäretkelle päästiin eilen katsastamaan sienitilannetta, mutta koska niitä ei liiemmin löytynytkään niin retki vaihtui nopeasti puolukkareissuksi. Lähistöllämme on kauniit jäkäläiset maisemat :) Yllätyimme vain hirvikärpästen määrästä(!!!) niitä en muista että olisi edellisinä vuosina näin paljoa ollut, tai sitten vain kuvittelin..  Illalla keittelin pieniin purnukoihin hilloa, sopii laatikkoruokien ja pinaattilettusten seuralaiseksi. Pilttipurkkien punaruudullisia kansia olen säästänyt, ovat sellaisenaan niin kivannäköisiä :)Kukkasipuleja minun tulee lähes joka syksy hankittua. Tässä jokunen aika sitten kauppareissulta lähti taas mukaani helmililjan ja krookuksen pikkuisia sipuleja. Löysin nyt myös ilokseni ulkovarastostamme keväällä kukkineiden kukkasipulien sipuleja. Olen ilmeisesti säästänyt niitä syksyä ajatellen että laitan niitä maahan.. Ilo oli ne nyt löytää! Irrotin niitä multapaakuista ja lajittelin ne niin että ne voi pian istuttaa maahan. Tuon kukallisen istutuslapion löysin joskus puutarhamessuilta, on ollut tarpeellinen ja ilo silmälle :)


Mukavia syystouhuja ja aurinkoisia päiviä tahoillenne!!!  <3

12 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Kaunista ja syksyistä! pilttipurkeissahan onkin jo valmiiksi söpöt kannet!

Eipä ole täälläkään sieniä, maasto samaten kuivahkoa jäkälämetsää. Ja hirvikärpäsiäkin riittää...

Nautitaan kauniista syksystä silti :)

Sussi kirjoitti...

meilläpäin ei onneksi vielä ole hirvikärpäsiä näkynyt. Pitäisikin lähteä sienimetsälle, saa nähdä löytyykö niitä.

-T kirjoitti...

Teija: Syksystä otetaan ilo irti, ainakin kaikesta sen sadosta mitä se vaan tarjoaakaan... Nyt puolukoista, ja ehkä niitä sieniä syksymmällä nousee!!! :)

Sussi: No, ne hirvikärpäset ovat kai sitten kaikki teiltäpäin lentäneet meille ;) Sienimetsälle tykkään lähteä ja haaveilen myös! Kunpa osaisin tatteja tunnistaa, niitä näytti hiukkasen olevan..

Marina kirjoitti...

Sienimetsälle on tarkoitus ylihuomenna suunnistaa, se on elämässäni vasta toinen kerta, mutta toivottavasti muutamia löytyy!!

Syksyisen raikkaat kuvat, niissä viivähtävä ilma on niin ihanan raikas!

pioni kirjoitti...

Voi miten ihana istutuslapio!

Meillä vielä odotetaan kukkasipulilähetyksiä saapuvaksi, vaikka olenpa ostanut muutaman pussin jo kaupastakin;)

Ja ne keväällä ruukuissa kukkineetkin odottavat maahanpääsyä. Ehkä kuitenkin kaikki samalla kertaa.

Tansku kirjoitti...

Täällä on siellä täällä sieniä,mut ei paljoa näy,kuivuus teki sen.:)Kävin minäkin puolukassa ja sainkin niitä toista sangollista ja niinpä,tein puolukkamarmeladia ja vielä pitäs tehä mehua..Täytyy nauttia tästä syksyn päivistä!

*Katinkainen* kirjoitti...

Hello,hello!!!=O)
Minä jo yhdet tattikastikkeet väänsin ja toisia en väännä.
Enemmän oli nyrpisteleväisiä neniä,kuin toivoi.
"Narskuu hampaissa",valitti isäntä ja jätti syömättä.
Tiesin hänen mielipiteensä sieniä kohtaan.Ei tykkää,niin ei tykkää.Ei ole koskaan tykännyt!!!
En minäkään tykkää oliiveista ja kuopukseni söisi niitä purkkitolkulla.
Puolukoista olen jo kahdesti tänä syksynä tehnyt keittoa.
Tykkään hirmusti paljon puolukoiden kirpsakkuudesta.<3
P.s:
Löydettiin tattireissulla ämpärillinen hyviä ja napakoita sieniä,mutta enää en niitä haali,kun ei meidän ruokapöydän herkkuihin ikävä kyllä kuulu...Vai pitäisikö petrata kokkaustaidon suhteen!?
Josko en sitten osaa tehdä hyvää sienisapuskaa!?
Ehkä se taitaa olla niin....
Ja hirvikärpäsiä täällä riittää.YÖK!!!!!!!!!!
Niitä on jopa meidän pihassakin.=O(
Inhottavia ötököitä!!!
Siitäkin huolimatta
mukavaisia syyspäiviä ja iloa yllin kyllin!!!=O)

kati kirjoitti...

Oi miten herkullisia postauksia täällä. En ole ehtinyt käymään hetkeen.. kauniita ja tunnelmallisia kuvia.

Mukavaa viikonloppua! Mekin mennään puolukkametsään ;)

-T kirjoitti...

Marina: Sienimetsässä oleminen on hauskaa!!! Nauti kauniista syksyn viinkonlopusta ja toivotaan oikein hyvää sadonkorjuuaikaa :)

Pioni: Ihastuin tuohon lapioon messukeskuksen puutarhamessuilla jokunen vuosi sitten. On oikein tukevakin ja tarpeellinen. Istutin jo osan kukkasipuleistani... Kun niitä näyttää olevan niin paljon...taas!! Kaunista viikonloppua :)

Tansku: Ai että...Puolukkamehu on hyvää!!! Isäni tekemä puolukkamehu on hyvää...Hän ei sokeria siinä säästele ja ilmankos saa siitä niin maukasta :)

Katinkainen: Tatteja en osaa kerätä vaikka joskus sieniopuksen kanssa niitä yritin tunnistaa. Mutta suppiksia kerään kunhan niiden aika tulee! Ne joko maistuu tai sitten ei, niin se on! Puolukoista puuroa olisi kiva tehdä :) Pirtsakoita syksyn päiviä :)

Kati: Onnistunutta puolukkaretkeä toivottelen teille! Puolukasta on niin moneksi herkuksi :) Kaunista syksyn viikonloppua :)

Marge kirjoitti...

Heissan ystäväin!

Voi, kuinka ihanaia postauksia tänne tullut!! Kuvasi ovat kauniita, jotenkin aina tulee täällä niin kodikas olo;)

Kreetan matkanne oli varmsti ihana, niinkuin kuvasikin kertovat!
Oi ja voi, teille on tullut Tatza-kisu!!!! IHANAA!!:)) Hän on niin suloinen ja kuniiin värinen:) Olemme koko perhe(kuten varmasti on tullut jo blogistanikin ilmi), kissaihmisiä, tosin koirat ja muutkin eläimet vievät sydämemme;)Mutta meillä nyt sattuu olemaan tuo lötkö Kaapo-löytökisu;)jota paijataan päivät pitkät, kuten tekin nyt Tatzaa;)
Onnea siis uudesta, suloisesta perheenjäsenestä!:)

Sinulle iso hali!!
Marge

Anonyymi kirjoitti...

syksy on ihanaa aikaa. meillä vielä oli puolukat raakoja mutta kanttarelleja löytyi pussillinen

-T kirjoitti...

Marge: Kiitos ilahduttavasta visiitistäsi :) Toden totta kissaperhe meistä tuli ja sitä sitten olemme, en arvannut aiemmin että tässä näin kävisi...Mutta kävipä vaan :) Ihanahan tuo miukuliini on ollut ja sylissä sitä on pidelty minkä on ehditty :)
Raikkaita syksyn päiviä sinne!!!

Mi: Kanttarellejä minäkin mieluusti löytäisin!!! Ne ovat niiin hyviä :) Puolukat saa kypsyä sitten rauhassa tulevaan puolukka-aikaan, niitä ehtii sitten keräillä tuonnenpanakin...
Mukavia hetkiä syksyynne, valoa ja lämpöä :)