sunnuntai 28. marraskuuta 2010

 Kynttilän valoa

Ensimmäiseen adventtiin ollaan tultu. Blogitauolta palasin hiukkasen kuulumisia raapustamaan :) Tauko on ollut itselleni paikallaan. Olen kuitenkin käynyt välillä kurkkimassa mitä toisissa blogeissa tapahtuu.. Joulun aikaan ollaan selvästi tultu ja sitä voi monessa blogissa aistia!
Adventtikynttelikkö syntyi meillä vasta tänä viikonloppuna ja siihen väänsimme lasten kanssa yksinkertaiset numerot rautalangasta. 

Ensimmäinen joulutapahtuma on myös takana ja hiukkasen helpottuneempi olo... Ensi viikolla on sitten Wanhan sataman joulumyyjäisten vuoro. Olen tehnyt mm jouluisia sydänkylttejä eri kielillä, lähinnä ajatellen lahjapakettien koristusta tai mihin vain mielikuvitus riittää. 
Myyjäisistä joissa nyt viikonloppuna olin, löysin yhden tekijän itsepainamiaan kortteja. Grafiikanpaperille hän on omasuunnittelemiaan jouluisia aiheita itse painanut. Muutama nippu oli ostettava, olivat mielestäni niin kauniita. Aiheilla oli joulunsanomaa ajatellen sopivia nimiä kuten "toivontuoja", "sanansaattaja" jne.. Nappasin kuvaa "joulupuu"- kortista tänne.

Pakkaset ovat saapuneet ja yllättäneet kireydellään. Samalla sen tuomista mahdollisuuksista on otettu hiukkasen irti tekemällä jäälyhtyjä. Myös vuodevaatteiden ja pyykkien tuulettaminen pakkasella saa pyykit tuoksumaan erikoisen raikkaalta. Tykkään pakkasen raikastamien pyykkien tuoksusta hirrrmusti! 
Tuon kuvassa olevan toisen jäälyhdyn tein marraskuisemme synttäreille viikko sitten ja siihen jäädytin murattia ja puolukanvarpuja sekaan. Aiemmin on tullut jäädytettyä vastaaviin jäälyhtyihin havuja ja jäkälää. Oikeastaan kaikki luonnonmateriaalit näyttävät jäisissä lyhdyissä kauniilta :)
Ensi viikolla onkin jo odotettu joulukuu. Täällä on neljä minitonttuhattua ripustettu keittiön naulakkoon ajamaan joulukalenterin asemaa. Jokaiselle lapselle oma pikkulakki, aikanaan eräältä käsityöläiseltä ne lapsia ja joulukalenteri-ideaa ajatellen hankin. Äiti-tonttunen on hankkinut valmiiksi pikkuisia yllätyksiä ja sujauttelee niitä sitten iltaisin lasten mennessä nukkumaan...

Toivottelen ensi viikkoon ja tulevaan joulukuuhun valoa!! Lämpimin aatoksin, -T

16 kommenttia:

lumiomena kirjoitti...

Ihanaa, valoisaa adventtiaikaa sinulle ja perheellesi, T!

Voin kuvitella, kuinka ihanaa on nyt osallistua joulumyyjäisiin etenkin, kun saat myydä omien kättesi kaunista jälkeä.

Kirsikka kirjoitti...

Voi, jäälyhdyt eivät ole tulleet vielä mieleen lainkaan. Mutta tosiaan nythän kelit ovat mitä parhaimmat. Tätyykin katsastaa löytyisikö sopivia ämpäreitä, jäälyhdyt ovat todella kauniita ja pienimmän synttäritkin lähestyvät...Tuo lapsen tekemä tonttu tuolla alempana on NIIN hellyttävä, ihana musito myöhemminkin!

pioni kirjoitti...

Jäälyhdyt on ihania, ei ole minullakaan vielä niiden teko tullut mieleen, vaikka kelit olisivat olleet mitä mainioimmat. Harmi kun mää aina rikon ne ämpärit, millä lyhtyjä teen:(

Kauniita ovat tekemäsi joulusydämet!

Sussi kirjoitti...

Talvi yllätti niin, ettei jäälyhdyt ole minullakaan tulleet mieleen, mutta nyt niiden tekemiseen olisi paras aika. Täytyykin kokeilla...

Hyvää alkanutta viikkoa!

-T kirjoitti...

Lumiomena: Kiitos mieltä lämmittävästä tervehdyksestäsi :)

Kirsikka: Kelit ovat mitä parhaimmat jäälyhtyjen tekoon, alle vuorokaudessa valmistuuvat näillä pakkasilla :)

Pioni: Jäälyhtyjähän voisi tehdä muihinkin astioihin kun ämpäriin, vois kokeilla vaikka isoihin säilykepurkkeihin... Tai pienistä säilykepurkeista saisi pikku lyhtyjä :)

Sussi: Kiitos! Talvi tosiaan tuli "ihan puun takaa" yllättäin! Ihmeelliset pakkaset niin että jäälyhdyistäkin pääsee jo marraskuussa iloitsemaan :)

Tansku kirjoitti...

Adventti päivä on mennyt ja nyt vaan täytyy ruveta pikkuhiljaa jouluista touhuilua pitämään,jäälyhtyjä ei meillä ole,kuin ostettu sellaisia jäälyhdyn näköisiä lyhtyjä jotka muistuttaa jäälyhdyiltä ja sisällä on kynttilä,loistaa kivasti iltaisin:)Kauniita kuvia.Mukavaa alkanutta viikkoa♥

tinttarus kirjoitti...

Ihastelin noita suloisia keramiikkasydämiä<3<3 Ihania!
Lämmintä tunnelmaa adventin aikaan! Ja tunnelmallisia hetkiä kiireiden keskelle.
Lumen valkeuden ja kirpakan pakkasen keskeltä terveiseni raapustelen...

-T kirjoitti...

Tansku: Kiitos sinulle :) Kynttilänvalo, olkoonpa lyhdyssä tai ilman lyhtyä on jouluista ja tunnelmaa nostattavaa... Tuikkujen tuiketta iltoihisi toivottelen!!!

Tinttarus: Kiitos sinulle! Kiireen toivonkin hellittävän ja jouluisen tunteen ja jouluilon saapuvan luokseni! Joululaulutkin ovat alkaneet soida radiossa (jouluradiota olen jo kuunnellut!) ja niiden tahdissa alkaakin hiljalleen virittyä oikeaan joulun tunnelmaan... Suloista viikonjatkoa sinulle <3

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Kauniit tunnelmat ja joulun odotus siellä! Sinulla taitaa olla oikein joulupkin paja touhut siellä. Kaunista syntyy <3 Yritän tulla kurkkaamaan pikaisesti, päivää en vielä tiedä mutta soitellaan :)
Kaunista alkanutta joulukuuta sinulle ja perheelle!

-T kirjoitti...

Marie: Kiitos! Ajatuksissani olit tänään :) Kiva jos piipahdat! Tänään iltaa kohden päivä siellä hiljeni...Huomenna sitten taas uusi päivä :) Jos ehdit tulla niin tuo mukanasi ne rakutyösi, niin saan ne kätevästi :) Ihanaa joulun odotuksen aikaa sulle myös <3

kati kirjoitti...

Kauniita jouluisia juttuja! Noita jäälyhtyjä pitäisi viikonloppuna minunkin jäädytellä.

-T kirjoitti...

Kati: Mukavia hetkiä sulle jäälyhtyjen tekoon, niitä on mukavan helppo tehdä ja näyttävää jälkeä syntyy suht iisisti ;) Pakkastakin on vielä kivasti ollut tähän puuhaan :)

vilukissi kirjoitti...

Olen tehnyt vaan linnunkakkuja ja nyt kait pitäisi miettiä, mihin tekisi jäälyhtyjä. Iso kakkuvuoka voisi olla siihen hyvä ja sitten isolle kynttilälle sanko. Mukavaa joulunodotusta!!

Nettimartta kirjoitti...

Pakko tunnustaa, etten ole (vielä) koskaan tehnyt jäälyhtyjä. Auts! Pitänee yrittää.

Sinulla on kauniit sivut.

Marge kirjoitti...

Tulin ihailemaan kaeneutta, mikä blogistasi aina huokuu:)
Sekä toivottamaan kaunista ja siunattua joulunaikaa Sinulle ja perheellesi!:)

-T kirjoitti...

Vilukissi: Kiitos!
Kakkuvuoka muottina kuulostaa mukavalle idealle :) Ja sangolla saa kauniita peruslyhtyjä...Oikein hyvää joulunalusaikaa sinulle toivotan!!!

Nettimartta: Kiitos! Kaikkia asioita ei aina tulekaan tehtyä mutta kokeilepa, sillä jäälyhtyjä on kyllä helppo tehdä; astia ja vettä..

Marge: Kiitos! Sinun sanasi ovat aina niin lämmitäviä... Siunausta sinulle joulun aikaasi ja hyviä hetkiä toivotan myös!!!