lauantai 6. marraskuuta 2010

Valmisteluja


Harmaansävyisinä syksyn päivinä on aloitettu hiljalleen jouluisien juttujen tekeminen ja askareet. Lainasin jokunen aika sitten kirjastosta Tilda kirjan. En edes ehtinyt selata kirjaa kun tokaluokkalainen poikamme oli itse mallintanut yhden tonttusen kaavat, kävi pyytämässä kankaita ja ompeli sitten käsin tonttusen valmiiksi. Tekipä tontulle myös vaihtolakinkin :)  Lasten kanssa olen kokeillut tehdä myös huovutuslangasta tupsuja jotka pesemällä huopuuvat itsestään. Ovat kuin lumipalloja. Sellaisia taitaa tulla tänä vuonna joulukuuseemme :)

Keramiikkapuolella on syntynyt puurokulhoja. Kotimainen punasavi raaka-aineena. Olen lasittanut kulhot vain sisäpuolelta jotta saven aidon oloista pintaa jää mahdollisimman paljon muuten näkyviin. Koska tuo kotimainen punasavi on huokoista, niin kulhot ovat tarkoitettu ainoastaan ruoan syömiseen, ei ruoan säilömiseen siinä. 
Myös kynttilänjalkoja olen tehnyt. Itselläni on muuten ollut tapana oikein pitkät kynttilät katkaista terävällä (lämmitetyllä) veitsellä pehmeää alustaa vasten puoliksi ja vuolla steariinilanka näkyviin alemmasta pätkästä. Eli yhdestä kynttilästä teen usein aina kaksi kynttilää :) Kynttilänjaloista olen dreijannut sopivia myös ohuille kynttilöille, sellaisia joihin kuusenkynttilän paksuiset kynttilät menevät. Ylimmässä kuvassa sellainen ohkaselle kynttilälle tarkoitettu jalka. 

Marras-joulukuun vaihde tulee olemaan ruuhkaista aikaa joulumyyjäisten alkaessa. Aion olla mukana marraskuun lopulla täälläpäin joulubasaarissa ja joulukuun alussa viiden päivän jouluisilla naistenmessuilla. Siksipä ajattelin viettää taukoa täältä blogimaailmasta ja suunnata ajankäyttöäni keramiikan tekoon ja oman kodin joulunvalmisteluun. Lapset ovat myös ilmoittaneet haluavansa äidin tekemät joulukalenterit jälleen tänä vuonna, joten suunnitteilla on monenlaista puuhaa...
En malta varmaan olla kurkkimatta mitä teille monelle bloggaajalle kuuluu, tulen varmasti blogeissanne piipahtamaan te ihanaiset :)

Toivottelen lämminhenkistä syksyn aikaa, puhtia puuhasteluihinne ja iloa valmisteluihinne!!! Tiedättekö, äsken täällä leijui hiljalleen lumihiutaleita... <3 <3 <3


Lämpimästi teitä tervehtien, -T

16 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

Kauniita, tuovat niin aidon ja herkän joulun tunnelman.

Käsillä tekemisen taito ja ilo näyttää teillä olevan koko perheellä.

Hyviä valmisteluhetkiä!

pioni kirjoitti...

Ihania joulujuttuja.

Mekin tyttären kanssa olemme menossa elämämme ensimmäisiin joulumyyjäisiin myymään marraskuun lopulla, ja tonttupajassa käy kyllä tohina:)

MaMMeli kirjoitti...

Ihania valmisteluja siellä:) Minäkin aion salin kuuseen huovuttaa valkoisia koristeita.

-T kirjoitti...

Sussi: Kiitos! Valmisteluihin tarviikin paljon aikaa ja syksy on näissä puuhissa osittain jo mennytkin... Loppusuoralle ajattelin blogitaukoa jottei synny paniikkia...

Pioni: Mielenkiintoista:) JOspa olisin lähempänä niin tulisin myyjäisiinne kiertelemään... Hauskoja myyjäisiä teille :)

MaMMeli: Olen monena vuonna huovuttamalla tehnyt joulukoristeita, mutta nyt tuo huovutusvilla olikin minulle uutta, suosittelen kokeilemaan sitä :)

Marie Elisabeth kirjoitti...

Ihania puuhia siellä! Tonttupaja täydessä käynnissä. Niin kauniita joulu juttuja valmistunut. Tonttunen on tosi liikuttava, terveiset tontun tekijälle :)
Ensi viikkoa odotellen toivotan oikein ihanaa sunnuntaita koko perhelle <3

Lisay kirjoitti...

Kuinka hellyyttava tuo tonttu!!!
On taitava tontuntekija..
Lumipallotkin on kivoja.
Tykkaan yksinkertaisesta ja kauniista koristelusta.

Kutri kirjoitti...

Kaikki näyttää taas aivan tavattoman kauniilta! Noi kynttilänjalat on siis aivan kertakaikkisen ihanat! Valmistatko niitä myyntiin?

-T kirjoitti...

Marie: Kiitos :) Ja terkut menee eteenpäin. Tontuntekijä on aloittanut jo toistakin tonttua...innostunut kovasti tontuista!! Tokaluokkalaisen kanssa teimme hälle sellaisen ison tontun jota tykkää kanniskella mukanaan :) Tonttuaihe kiinnostaa kyllä lapsia...
Ensi viikkoon ystäväin :)

Lisay: Yksinkertainen on kaunista, niin se on!! Tonttu on kyllä niin hellyyttävä että ihailen itsekin sitä, siksipä se oli kuvattava ;)

Kutri: Joo, myyntiin noita dreijailen... Syntyy erikokoisia ja -laisia. Tarkempia tietoja noista jutuista voi halutessaan kurkata tuosta sivupalkista "keramiikkaa" kohdasta :)
Mukavaa sunnustain jatkoa ja tulevaa viikkoa!!!

Kesäkukka kirjoitti...

Kauniita töitä olet jälleen tehnyt!

Hyviä messuja!

tinttarus kirjoitti...

Että osaakin olla hellyttävän suloinen tonttu!
Oi! Nuo puurokulhot. TAHTOO!!!!!
Oletko ollenkaan lähimaillakaan Turunseutua missään joulumyyjäisissä mukana.....
Ihania kuvia ja tunnelmia ja kauniita kynttilänjalkoja!
Oih, miten astui joulumielei sisälleni. Kiitos!

-T kirjoitti...

Kesäkukka: Kiitos!! :)

tinttarus: Kiitos sinulle ilahduttavasta visiitistäsi <3 Hymyilen täällä sanoistasi :)
Turunseudulle en ole valitettavasti tänä vuonna menossa, vain Hyvinkäälle ja Helsinkiin..
Joulumieli hiljalleen astelee kehiin; viilenevät kelit, kuurainen maa, kynttilät ja kanelin tuoksut... Tästä se alkaa! Kaunista viikonjatkoa :)

Taina kirjoitti...

Ompas siellä aloitettu jo jouluisten koristeiden teko,minä en ole vielä edes haaveillut tekeväni niitä:D,Hienoja koristeita oletkin tehnyt♥
Mukavaa viikkoa sinulle!

Hannah kirjoitti...

Teillä jo niin ihania jouluisia valmisteluja meneillään! Tonttunen todella hellyttävä:)
Yhdessäolon iloa ja levollista tunnelmaa toivottaen♥

Marge kirjoitti...

Kiva, kun poikkesit kylässsä:)
Kynttilänjalkasi ja kulhosi ovat UPEITA!!
Kuvasi ovat raikkaita ja kodikkaita! Tykkään niistä aina kovasti!!
Tonttu on suloinen:)
Sinulle myyntimenestystä ja iloa ja intoa puuhiisi!
Virtuaalihali ihanalle blogiystävälle,
Marge

-T kirjoitti...

Tansku: Kiitos!!! Hiljalleen on aloitettava näiden juttujen teko...
Mukavaa uutta alkanutta viikkoa sinulle :)

Hannah: Kiitos! Tosiaan näiden juttujen teko on aloitettava hyvissä ajoin. Omat valmistelut on jääneet hiukkasen vähemmälle, mutta pikku hiljaa... Hyvää viikon jatkoa sinulle :)

Marge: Kiitos! Sinun sanasi ovat aina niin kauniita!!! Sinulle halaus myös :)

Linda kirjoitti...

oih! Etsin koko joulukuun juuri tuollaisia, punasavisia pinottavia puurokulhoja pääkaupunkiseudulta!