tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kohti toukokuuta

Kevään kasvuvoima on yllättävää! Jotenkin varauduin hitaampaan tahtiin kaiken vihreyden puhkeamisen suhteen, mutta tämä yllätys tuntuu toki ilahduttavalta ja mukavalta :) Ensimmäiset sipulikukat kukkii, koivut availevat silmunsa aivan näinä päivinä, valkovuokkokimppu kerättynä maljakossa :) Ihan tuntuu että mielikin virkoaa uudella lailla..
Pikkuinen tyttönen oli päivällä kerännyt kimpun valkovuokkoja ja niistä lyhytvartisimmat laitoimme laakealle astialle veteen jatkamaan kukkimistaan.

Rautalangoilla olen leikitellyt tehden erilaisia muotoja... Ne ajaavat nyt köynnöstukien virkaa köynnöstaimilleni. Rautalangat ovat aikanaan rakennusvaiheista jäänyttä surrilankaa, jota usein tulee käytettyä pieniin askarteluihin.

Uuteen viikkoon on astuttu ja toukokuuta kohti suuntautuu seuraavaksi ajatukset. Sitruunat odottaavat simantekoa. Se taitaakin olla vielä tämän illan ohjelmassa.

Kevätfiiliksissä, -T


14 kommenttia:

heidi kirjoitti...

Tarvisin kanssa paksumpaa rautalankaa, olen sellaisella ihanliianohuella koittanut tehdä tukia, ja ne kaatuilee mullassa pienestä liikkeestäkin (kun kannan taimet päiväksi verannalle ja yöksi keittiöön), ompahan rumba. Mutta luulen että taimet tarvitsevat sen rumban. :)

Ihanat kuvat!!!

Sussi kirjoitti...

Kevät on edennut niin, että tuntuu kuin kasvit haluaisivat ottaa kiinni lumeen ja kylmiin päiviin menetetyn ajan. Meillä jo krookuksien kukat lakastuvat, mutta muut kasvit kasvavat kohisten:)

Ihania kuvia!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Surrr, surr, täytyy pistää lanka hakuseen josko mies löytäisi varastoistaan sellaista.Vaikuttaa mukavalta työstettävältä.Hauskat kukkatuet ainakin sait aikaan.
Heidille vinkiksi ohuen rautiksen askarteluun. Laita rautalankaa useampi kerros niin tulee tukevampi. Näin ainakin olen saanut ohuenkin pikkasen vahvemmaksi:)
Vai jo valkovuokotkin teillä kukkii.Ei voi olla totta. Uskottava on kun lapsosetkin on keränneet noin viehkon kimpun.
Kevätmieltä teille kailille, Kaisa

Irmastiina kirjoitti...

Hienot kukkatuet oletkin "kierrellyt"... pitääpä yrittää, josko itseltä onnistuisi..:)

tinttarus kirjoitti...

VAlkovuokkojen vierellä minäkin olen kykkinyt niille ihastustani sanoiksi pukien:)
Vihreys ihan villitsee!!
Luonto on niin herkkänä juuri nyt, että kun tuonne keskelle astuu, tekee mieli pidätellä hengitystä, jotta kuulisi kaiken, mitä Luojalla on sanottavanaan:)
Omakin olo taas nousussa kun sain antibiootin flunssan jäljiltä saapuneelle poskiontelotulehdusmokomalle:)

Levähdin kuviesi kauneudessa.

Voi hyvin!

pioni kirjoitti...

Ihania tukia köynnöstaimille!

Voi minä unohdin ostaa sitruunat, ehkä kuitenkin ehtii vielä.

-T kirjoitti...

Heidi: Juu,aikas ohkaista on tuo munkin käyttämä surrilanka, mutta paksummaksi sitä olen saanut kieputtamalla yhteen monta kerrosta niin tukevoituu..
Edestakaisrumbaa olen joskus harrastanut myös. Kuulunee asiaan meille pienviljelijöille ;) Joskus myös on meinannut unohtua ulos yöksi taimet...
Hyvää alkavaa kasvukautta sinne :)

Sussi: Kiitos :) Siellä lienee kevät vielä pidemmälä jos krookuksen kukat jo lakastuvat.. Ihanaa on odottaa jo seuraavaa kukkaloistoa!!!

Pajupirtin Kaisa: Kiitos! Yllätys oli minullekin että vuokot kukkiivat jo!! Yleensä vasta toukokuun puolella... Uskon että sinä näppäräkätinen saat kaikkea kivaa rautalangasta väännetyksi kun miehesi löytää rautalankavarastonsa ;)

Irmastiina: Varmasti onnistuu, koeta vaan!!!

tinttarus: Kiitos niiin kauniisti soljuvista sanoistasi <3 Hengitystä pidätellen ja ihastellen tässä kohtaa vuodesta kyllä kaikkea uutta taas ihmetellään. Ollaan kuin Liisat ihmemaassa ;) Kyllä, luonto puhuttelee...
Paranemista sinulle poskiontelovaivaan!!!

Pioni: Kyllä varmaan ehdit!! Huoneenlämmössä sima valmistuu nopskempaan kuin jääkaapissa :) Ja kuka sanoo että sima on pelkkä vappujuoma, se sopii toukokuu- ja kevätjuomaksi myös :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat kukkatuet olet tehnyt. Näinkö oikein, valkovuokkoja

kisu kirjoitti...

Minä odotan meidän valkovuokkomeren kukkaan puhkemiasta. Ne on niin kauniita kukkia! Ja odottelen myös, josko kylvöksistänikin jotain tulisi.

Iloista vappua!
-kisu-

-T kirjoitti...

enkulin käsityöt: Valkovuokkoja jo löytyy :) Kevään tulo on ollut yllätyksellistä ja kukkaan puhkeaminen on tapahtunut yllättävän nopeasti :) Hyvää vapunpäivää!

Kisu: Varmasti kylvöksistäsi jotain tulee! Toivotaan hyvää kasvukautta:) Ja tänään mukavaa vapunpäivää!!

sanna kirjoitti...

Ihania kuvia! :)
Hauskaa vappua vihreän talon väelle!

-T kirjoitti...

SAnna: Kiitos paljon! Toukokuulle siis tultiin ja vappua on vietty ja kevättä juhlittu, pitkän pitkän talven jälkeen on kiva kun roudan ja jään läpi puskee uutta eloa:)
Mukavaa kevään jatkoa:)

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Keväisen ihania puuhia siellä :)
Oikein ihanaa alkanutta toukokuuta ja kohta alkavaa viikonloppua sinne.
Toivon mitä kauneinta äitienpäivää sinulle <3

-T kirjoitti...

Marie: Voi kiitos paljon mieltä lämmittävästä toivotuksesta!! Äitienpäivään täällä taitaa olla muulla perheenväellä jotain suunnitteilla.. Ainakin isoin poika on leiponut mustikkapiirasta:)
Sinun päiväsi huomisena äitienpäivänä olkoon lämminhenkinen ja onnellinen <3