keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Omppupuiden kukkiessa..


Sinistä taivasta vasten vaaleat ja punertavat kukat lienee kevään kauneimpia näkyjä:) Omppupuiden kukinta-aika on käsillä. 
Viime viikonloppuna Hyvinkään rautatiemuseolla oli pienimuotoinen käsityölaismarkkinapäivä ja siellä olin mukana. Miljöö on ihastuttava! Rautatieomenapuiden ja komeiden vanhojen talovanhusten katveessa oli myyntikojut. Omasta paikastani napattuja kuvia.

Omalla pihamaalla on myös alkaneet omenapuut kukkimaan. Pieni pelko hallaöistä on hiipinyt mieleen.. Toivottavasti syksyllä saadaan omppuja! Viinimarjapensaissa ja mustikanvarvuissa näyttäsi olevan myös kivasti kukkasia :)

Kevätjuhlakausi on käsillä ja kalenterissa ensi viikolle niistä merkinnät.. Uuteen kouluunkin on jo käyty tulevan yläasteelaisemme kanssa tutustumassa. Syksyllä se tietää uudenlaisen muutoksen ja ison hyppäyksen nykyisestä pienestä ala-asteen kyläkoulusta isoon kouluun. Mutta tässä välissä on onneksi pitkä kesä ja loma edessä :)


Kesänkynnyksellä, -T

18 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Ihania kuvia!

Se onkin suuri askel, kun ei olla enää ala-asteella, vaan niin iso, että päästään yläasteelle...:)

Maaka kirjoitti...

Ihat omenapuun kukinnat ja todella hurmaava miljöö! :)

Me oltiin kans viime viikolla 6lk.laisten vanhemmille järjestetyssä vanhempainillassa ylä-asteella. Sinne se Esikko sitten syksyllä polkaisee... ja eskariin tutustumista odotellaan, toinen tyttönen aloittaa sen. Huh!

Sussi kirjoitti...

Onpa ihana tunnelma kuvissa!

Toivotaan, että halla pysyy poissa.

Kirsikka kirjoitti...

Omenapuun kukat ovat niin kauniita, yksi puu ainakin on ehdottomasti saatava omaan uuteen pihaan. Sitten joskun loppukesästä, kun on pihahommien aika. Nyt täytyy keskittää kaikki energia sisätilojen valmiiksi saamiseen.Nuo sinun astiasi ovat aina yhtä ihania.

Lovviisa kirjoitti...

Kyllä on mukavatunnelmaisia kuvia. tuo punamultanen hirsiseinä niin sopiva tausta saviruukuille ja muulle somalle :)

tinttarus kirjoitti...

Oi, mikä suloinen ympäristö! Tykkään niiiiin kovasti näistä sinun ruukuistasi!!!
Meilläkin vuosi sitten oli sama tilanne, kun tyttö siirtyi 50 oppilaan pikkuisesta kyläkoulusta suureen yläasteeseen, jossa jo rinnakkaisluokkia on 5-7 jokaisella asteella. Hyvin on kuitenkin sinne sopeutunut.

Siunauksen tuulahduksia kesänne kynnykselle!

Halauksin♥

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Teillä ollaankin jo pitkällä. Meillä vasta nuppuset koristaa valkeaa kuulasta.Kauneinta kukkaloistoa tähän aikaan vuodesta.

Teija kirjoitti...

Justiin tänään aattelin, että omenapuiden oksia olis ihana saada maljakkoon, meillä vaan ei kasva yhtään.

Mutta ihana niitä on myös ihailla täällä blogien kuvissa! :)

Patjaraita patinaa kirjoitti...

Hei,

Hyvinkäällä olin minäkin Karjalaisilla markkinoilla ja noita omenapuita minäkin ihastelin ja kuvasin.

vilukissi kirjoitti...

Kaunista! Harmittelen, kun en omista yhtäkään kukkalautaa ymv. Nyt kaikki nätit ruukkusi ovat tyhjinä odottamassa, että joku viitsisi tehdä parvekkeelle tilaa, niin saisi kesäkin tulla. Ison ruukun ihana anopinkieli (jonkinlainen muunnos) katkesi...Muuttokassit vielä koristavat parveketta...varmaan osa kijroistakin jo saaneet ilmasta kosteutta, mutta kun illat on niin lyhyitä ja joskus vain istun kutomassa, heh.

pioni kirjoitti...

Kyllä sulla on ollut ihanaa tavaraa myynnissä!
Kevät tai tämä alkukesä on ehkä vuoden parasta aikaa, koko ajan jotain uutta ja ihanaa kukassa.

selma kirjoitti...

Olispas nuo kuvat meiltä! Haikeaa ja jännää aikaa tämä kevät

Tansku kirjoitti...

Hienoja kuvia.Minäkin laittelin eilen viimesiä kukkasia amppeleihin ja laatikoihin tuonne takapihalle..kyllä kesä on sitten hienoa aikaa,suloista♥
Mukavaa viikonloppua sinulle

-T kirjoitti...

Irmastiina: Isoihin saappaisiin tosiaan hypätään siirryttäessä yläasteelle vaikka pieniä vielä ovat...

Maaka: Teilläkin siirtymisiä ja uudenlaisia vaiheita edessä.. Tsemppiä niihin haasteisiin sitten arkeen! Nyt ensin leppoisaa lomaa :)

Sussi: Just niin, hallayöt olkoon kaukana!!

Kirsikka: Tsemppiä sisätöihin! Niistähän se on aloitettava, ymmärrän! Minä toivoin äitienpäivälahjaksi luumupuun ja siihen odotan jännityksellä ensin kukkasia :) Kiitos sanoistasi :)

Lovviisa: Just tuo punamulta saa ajatukset ihan täysin menneeseen aikaan. Siinä taitaa olla joku lumoava voima ;)

Tinttarus: Oi, teillä samanlaista kokemusta koulumaailmasta :) Meillä kans tuleva seiskaluokkalainen tulee olemaan 7F:llä eli luokkia on monia ja tällä hetkellä kun hän on kuudesluokkalainen niin oppilaita on vain 6kpl hänen luokalla!! Iso muutos!
Lämmin ajatus tulkoon sinun luoksesi myös :)

Pajupirtin kaisa: Nuo rautatieomenapuut ovat ilmeisesti ihmeen aikasta lajiketta, vai mistä lie johtuu! Ei meilläkään ollut viikko sitten tuollaista kukkaloistoa. Toisaalta hallaöiden vaara on suurempi kun kukkiivat aikaisin...

Teija: Maljakossa on niin kivoja monien pensaiden tai puiden oksat. Oliskohan syreenit kans kivoja maljakossa :) Tuoksuvaa aikaa!

Patjaraita patinaa: No niin, mehän näimmekin!! Eikö ollutkin kuin olisi kermavaahtokuorrutus ollut omppupuissa!?! Hauskaa visiteerata myös blogimaailmassakin :) Näemme ehkäpä taasen Hyvinkään suunnalla yhden päivän jutussa?

Vilukissi: Muutto on kyllä mullistavaa! Pikkuhiljaa hyvää tulee... Sehän on välillä hyvä relata ja vaikka vaan kutoa! Teet varmaan sinne markkinoille töitäsi mitkä on teilläpäin..

Pioni: Kiitos! Ja ehkä tuo miljöö saa kaiken näyttämään kivemmalta ;)

Selma: Kun tuota miljöötä katselin paikanpäällä, niin ajatus kyllä kävi että olisipa jännä asua joissain niissä taloissa...
Niin, jotain haikeaa keväässä on ilmassa..Nautitaan nyt kuitenkin tästä ohikiitävästä hetkestä!

Tansku: Kukkia on ihana laitella ja haaveillä tulevasta kesästä! Kaunista aikaa :)

Mari kirjoitti...

Ihania kuvia! Nuo sinun astiasi on sitten kivoja, tykkään tosi paljon...

Se onkin jännää siirtyä uuteen kouluun. Meillä onkin täällä ala- ja yläkoulu samassa.

-T kirjoitti...

Mari: Kiitos!
Kesälomat koululaisilla on jo aivan kynnykselltä..Meillä odottaavat kolme koululaista sitä jo kovasti!! Täällä kyläkoulua käydään ala-asteen ajan ja sitten on siirtyminen kaupungille tuonne keskustaan kouluun.
Kesäkuulle lämpöä :)

Eena kirjoitti...

Hurjan nättejä kuvia, tuo porraskuva varsinkin. Niin nostalginen.

-T kirjoitti...

Eena: Portaat ja portaikko miellyttää usein minunkin silmääni! Sain käyttää hyväksi tuon vanhan nostalgisen talon portaita ja viedä sinne ruukkuja, ikäänkuin ne sinne kuuluisi ;)