perjantai 20. toukokuuta 2011

Puutarhajuttuja
Pihamaalta terveisiä! 
Kädet on saanut upottaa multaan kun kukkaistutuksia on tehty, hauskaa! Ensimmäinen reissu keväisin taimitarhalle on aina innostavaa. Tärkeitä pohdintoja myös siitä mikä ruukku sopii kullekin kasville. Huomasin että tänä vuonna taimitarhalla oli paljon tarjolla laventelia sekä aivan pieninä taimina ja jo kukkivina puskina. Hankinpa kumpaisiakin :) Kokeiluna lisäksi koetan kasvattaa siemenistä laventelia kasvimaalla. Hankin ruukkuihini paljon myös yrttejä, varsinkin erilaisia timjamin lajikkeita. Ovat monivuotisia eli syksyä kohden ne voisi sitten istuttaa pihamaalle talvehtimaan. 
Dreijatut ruukut olen tehnyt korkeapolttoisesta savesta ja ne saavat tumman sävynsä korkeassa poltossa. Aikanaan myös kotimaisesta punasavesta tehdyt saviastiat ovat vuosien mittaan patinoituneet tummahkoiksi.
Noita Mårbackan hintoja muuten päivittelin taimikaupassa, mutta jotenkin se lopulta veti pisimmän korren kun puntaroin eri pelargonioita..
Olen päivittänyt tuonne putiikkini puolelle hiukan uusia kuvia ruukuista ja isoista mukeista. Ajatus jättimukeissa aivan alkujaan oli se että ovat käteviä viedä pihalle mukanaan sillä niiden vetoisuus on noin 5dl eikä mukia tarvitse liiemmin käydä täyttämässä :)

Kesä on aivan kynnyksellä, lämmintä viikonlopun aikaa <3

10 kommenttia:

Lovviisa kirjoitti...

Heipparallaa kammarista ! Esmeraldalta tänne tieni löysin ja sinulla niin kaunis blogi että jäänpä vakiasiakkaaksi...Terveisin Lovviisa :)

Irmastiina kirjoitti...

Samanlaiset ovat puuhat tänään täälläkin olleet. Uutta penkkiäkin perustin ja nyt tyntuu, että käsistä ja jaloistakin on puhti totaalisesti loppunut...))

selma kirjoitti...

ihania! Tosi hyvä kun laitoit linkin putiikkiisi, en tiennyt aiemmin sen olemassaolosta. Upeita tuotteita!

MaMMeli kirjoitti...

Ensimmäisen kerran kävin puodissasi, ihania juttuja:) Nuo napit erityisesti miellyttivät minua!!!

Kesäkukka kirjoitti...

Harmi, kun jälleenmyyjiä ei ole täällä päin. Työsi on niin upeita!

Kastanja kirjoitti...

Aivan ihania ruukkuja ja tunnelmia täällä.
Lukijaksi jään minäkin :)

-T kirjoitti...

Lovviisa: No voi, onpas kiva kuulla :) Lämpimästi tervetuloa!!

Irmastiina: Istutuspuuhat on kivoja ja lopulta palkitsevia. Kesä voidaan toivottaa kukkaistutusten myötä tervetulleeksi, ihanaa :)

Selma: Kiva kuulla :) Kiitos!!

MaMMeli: :) En ole aiemmin liiemmin tuonut julki tuota puotiani, mutta nyt rohkenin. Ja kiva kun poikkesit!!! :)

Kesäkukka: Kiitos sinulle sanoistasi! Tänään olin markkinapäivää viettämässä ja olo on väsynyt kaikesta ulkoilusta...tekee kyllä vaan hyvää olla ihanassa ulkoilmassa:) Lämmintä viikonlopun aikaa!

Kastanja: Tervetuloa, olet lämpimästi tervetullut :)

Sussi kirjoitti...

Upeat kuvat ja tunnelmat!

pioni kirjoitti...

Mahtavan kokoisia mukeja!
Eikös nuo laventelit olekin aivan ihania. Minä muuten ostin pelargonioista Mårbackan ja sitten jokusen muunkin...

-T kirjoitti...

Sussi: No kiva :) Puutarhajutuissa lienee aina kiva fiilis :)

Pioni: Kyllä laventelit ovat ihania, niissä on kiva väri! Vai sullakin on hankittuna mårbacka :) Omastani pulitin kympin, millähän hintaa niitä sais edullisimmillaan?