maanantai 24. lokakuuta 2011

Tummia sävyjä

Syksy on saanut astetta tummemman ja syvemmän sävyn. Kodin lämmitystä on lisätty leivinuunia lämmittämällä. Polttopuita on varattu kylmenevään syksyyn ja talveen. Puuvarastomme ei ole järin suuri, mutta kuitenkin siitä riittää yhden talven yli puita. Saunapuillekin kun on varattava puuvarastosta oma tilansa, kun saunamme on pelkästään puulämmityksen varassa. 

Luumuja löysin viime viikolla edulliseen kilohintaan. Luumu on yksi lemppareistani tämän vuodenajan hedelmätarjonnasta. Luumujoghurttikin lienee tällä hetkellä yksi lempparijogurteista:) Uunissa syntyi luumuista jälkkäri maanantai päivän iloksi fariinisokerin ja (vaalean) glögin yhdistelmänä. Mausteena kaneli toi jouluisen makuyhdistelmän. Kermavaahtoa lisänä.

Jouluun liittyvän unen muuten näin viikonloppuna. Unessa itselleni tuli paniikki sillä olin unohtanut hankkia jouluaattoon mennessä kaikki lasten joululahjat ja oli vain muutama tunti aikaa tehdä ostoksia R-kioskilta! Mistähän lie tuokin uni tuli?!? Muutamia lahjoja nimittäin olen jo aiemmin hankkinut ja tänään satuin tekemään muutamia löytöjä lisää:) Toivottavsti sitä paniikkia ei tulekaan... ;)
 

Alkaneeseen syksyiseen viikkoon lämpöä<3
-T



13 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Minkä merkkiset/nimiset kuvassa olleet astiat ovat? Ihastuin niihin :)

MaMMeli kirjoitti...

Hihii, vastaavaa unta on mammeli nähnyt usein ennen joulua...se on sitä "ressiä";)

Mirjami kirjoitti...

Herkullisen näköinen jälkkäri! Olisko sinulla siihen reseptiä/tarkkoja mittoja? Voisin nimittäin tehdä kyseistä jälkiruokaa joulupuuron kaveriksi, kun on suomalaisia vieraitakin tulossa kylään.

Mukavaa viikkoa!

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Ihanalta kuulostaa tuo sinun jälkkärisi:)
Ihana lämpö tulee puilla lämmitettäessä, musta se vaan on niin kodikasta.

Inhottavia nuo painajaiset,mulla toistuu muutamia aiheita säännöllisesti. Ois mukavaa, kun joku osais selvittää mistä nekin johtuu:)

Marie Elisabeth kirjoitti...

Luumuihin minäkin ihastunut ja lähinnä syksyisin. Piiraan muodossa yleensä nautittu, tämä ohjeesi näyttää herkulta :)
Talven on hyvä tulla kun puuvarastot on täydennetty. Saa nähdä kumman saamme leudon vai vuosikymmenen kylmimmän kumpaakin on tarjottu :)
Itse toivoisin niitä pakkasen kylmettämiä päiviä.

Kohta nähdään ja rupatellaan joulustressi pois ;) <3

tinttarus kirjoitti...

NAm, miten tuntuu jouluinen tuoksu katsellessa luumuherkkuasi♥
Laitoin itselleni kalenteriin päivät, jolloin olet Turussa. Asustelen noin 20 km:n päässä Turusta, joten tapaamme sitten kojullasi!!!Ihanaa♥ Saan ostaa ihania astioitasi, kynttilänpidikkeitäsi....

Tykkään polttopuiden pelkistetystä kauneudesta. RAkastan takkatulen rauhaisaa soittoa. Silti en halajaisi ihan paukkupakkasten perään....

-T kirjoitti...

Marja: Lautaset ovat vanhaa Arabiaa, taitaa olla nimeltään "siro", löytöjäni kirpputoreilta, pikkuiset kulhot ovat sitten omaa tuotantoani :)

MaMMeli: Hauska kuulla että muillakin vastaavanlaista unta nähty :) Onneksi meillä on aikaa vielä tässä vaiheessa paljon ja voi puuttua asiaan!

Mirjami: Mulla ei oikeestaan koskaan ihan tarkkoja mittoja ole leivonnassa, mutta käytin tuohon 10kpl luumuja, n 0,5-1dl glögiä, n vajaa desi fariinisokeria, kanelia hiukan, uunissa ehkä reilu puolisen tuntia/vähän yli 200astetta. Tarjosin mansikkakermavaahdon kanssa, (kun siinä oli päiväys umpeutunut paria päivää aiemmin) mutta tavallinen kermavaahto varmasti parempaa maustettuna vaniljasokerilla :)

Hanne: Puilla lämmittäminen on omanlaisensa ohjelmansa kylminä päivinä:)
Painajaisunet ei ole kivoja. Mistä aina lienee johtuvankaan... Usein en itse edes muista aamulla mitä unta olen nähnyt, ikävää että painajaiset sitten paremmin jää muistiin...

Marie: Pakkaslukemia minäkin enemmän toivon kun loskakelejä ja leutoa talvea. Ne ensimmäiset lumihiutaleet on aina jännä juttu! Pianhan ollaan jo marraskuulla ja talviaikaankin sitten sunnuntaina taidetaan siirtyä..
Mukava pian nähdä :)
Ps.Mieluusti lainaisin sitä Hannan kirjaa:)

Tinttarus: Hauska kuulla että tulet kojulleni Turkuun:) Jännä on nähdä aina blogituttu!! Itselleni eka kerta Turun joulumessuilla. Kuulin muilta käsityöläismyyjiltä että se olisi miellyttävä tapahtumana, siksipä hain paikkaa sieltä ja mielenkiinnolla olen nyt sinne tulossa. Tapaamisiin ja lämpöä syksyn hetkiin :)

pioni kirjoitti...

Joulujutut alkaa vähitellen hiipimään mieleen, ensimmäiset lahjatkin hankittu lapsille:) Ja glögiä maisteltu jo purkki jos toinenkin.

Lovviisa kirjoitti...

Namm mikä luumuherkku...Luumut niin soppelin värisiäkin syksyyn. Voisin ottaa vaikka luumunvärisen soffan tai muhku nojatuolin :)

Maria kirjoitti...

Herkullisia kuvia, ihnan syksyinen tunnelma!

Riitta Sinikka kirjoitti...

Kaunis blogi!!

Titti kirjoitti...

Pitkästä aikaa olen blogi kierroksella!
Ihania kuvia niin tässä kuin edellisessäkin postauksessa!♥
Mukavaa viikonloppua!

-T kirjoitti...

Pioni: Olet pitkällä :) Se onkin ihanaa kun saa sitten rauhassa ottaa joulua vastaan!! Joululahjoja suunnitteilla täällä hankkia ajoissa. Ensimmäinen piparirasia ostettu, mutta leipoa niitä täytyy jo ajoissa...ja paljon ;)

Lovviisa: Luumun väri on kyllä hyvä väri! Siinä värissä on syvyyttä ja vahvuutta! Ajatus muhkunojatuolista...Aah :)

Vaahtera-Maria: Syksyn tekemiset taitaa olla tunnelmaa täynnä, kodin lämmittämistä ja pimeältä pakoon menemistä tuikkuset ja kyntteliköt apuna, uuniruoat ja lämpöiset huovat:)

Riitta Sinikka: Kiitos sanoistasi:)

Titti: Kiitos! Uusi viikonloppu taas kolkuttelee. Ikävä flunssapöpö sai nyt sängyn pohjalle köllöttelemään, tahto olisi viikonlopuksi parantua!!! Mukavaa uutta alkavaa viikoloppua sinulle :)