sunnuntai 6. marraskuuta 2011

 Harmaalla sävytettyjä nämä marraskuun alun päivät. Valoisan aika ei ole montaa hetkeä päivässä. Voisikin pian ottaa jo esille jouluvaloja pihalle tuomaan valoa ja tunnelmaa. Joka vuosi tuija-puut etu-ja takapihallamme on ne perinteiseksi muodostuneet valojen ripustuspaikat.
Kynttilöitä olemme valaneet jokunen viikko sitten. Pienen pojan lempipuuhaa on kynttilöiden dippaus sulassa steariinissa. Malttaa olla paikallaan ja hitaasti odotella kynttilän "kasvamista". Kyseli jo kesällä että milloin valetaan kynttilöitä... Kirpputorilta olen aikanaan hankkinut tähän tarkoitukseen vanhan kattilan, niin ei tarvitse käyttökattiloissa sulattaa steariiniä. Kynttilänvalajapojan toiveesta steariinimasaan laitetiin muutama värinappi mukaan, sinistä.


Kondensoidusta maidosta on keitetty toffeekarkkeja. Jostain naistenlehdestä työpaikan ruokatauolla selaillessa jäi ohje jokunen aika sitten mieleeni. Seassa tummaa kaakaojauhoa ja hiukkasen valmista kahvia. Aika nopsaa seos sakeni, lusikalla nostelin annospaloja ja lopuksi pyöräytys kaakaojauhossa. 


Ensi viikolle olisi suunnitteilla hankkia juhlakengät. Tiedossa  häävieraana olemista:) Mekkovalinta tuntuu yht`äkkiä yllättävän vaikealta. Tarkeneekohan sitä lyhythihaisella mekolla? Ehkäpä huivi lisäksi hartioille... Näistä marraskuun keleistä kun ei oikein tiedä..


Mukavaa alkavaa uutta viikkoa!!
-T
9 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

Kauniita kuvia, upeasti olet saanut valon vangittua kuviin.

Viime vuonna tähän aikaan oli meillä jo lunta ja kylmää. Saa nähdä, miten nyt. Minulla kun on edellisistä talvista jäänyt lumikammo, niin olen nauttinut näistä leppeistä syyspäivistä.

Mukavaa viikkoa!

pioni kirjoitti...

Häät tällaiseen pimeään aikaa kuulostavat aivan ihanilta, toivottavasti löydät mieleisesi kengät.

Irmastiina kirjoitti...

Ihania kuvia!

Vaahtera-Maria kirjoitti...

Kivoja hetkiä kuvissasi! Toffeekarkkien ohje alkoi kiinnostaa...
nyt jo sylki valuu, toffeet, mun lemppari ;)

Ihania hääjuhlia!

Hannah kirjoitti...

Postisi toi mieleeni jo lämpöisen tuulahduksen joulusta. Kuulosti ihanalta tuo tiedän kynttilänteko, tuollaisista hetkistä on aivan perinteeksi:)
Ja marrashäät, tunnelmallista!

tinttarus kirjoitti...

Olen pohdiskellut osaisimmekohan mekin täällä Riihipirtillä valaa kynttilöitä.....En millään hennoisi viskata kynttilänjämiä aina pois.

Toffeeta, nam. Ja marrashäät, oi nehän ovat sellainen valonpilkahdus harmaaseen!!

Marge kirjoitti...

Kaunista! Kynttilan valanta on varmasti hauskaa puuhaa ja kärsivällisyyttä vaativaa:)
Marraskuu alkaa ehkä nyt kylmenee talvea kohden, mutta se on ihan hauskaa, vaikka sitten alkaakin liukkaat ja auton tuulilasin putsaaminen aamutuiman;)
Sinulle oikein mukavaa loppuviikkoa ja ihanaa isänäivää!♥

Ps. Löydät varamsti kauniin leningin itsellesi, ah, ihanaa häät....

Kutri kirjoitti...

Blogistani löytyy sulle jotakin, ihanainen T.

-T kirjoitti...

Sussi: Kiitos! Ihmeellistä tosiaan ettei vielä ole tullut lunta! Nämä syystalvet ovat näköjään ihan erilaisia.. Lumikammoon toivotaan nyt nautinnollisempia talvikelejä :)

Pioni: Löysin kivat kengät, tumman harmaat satiiniset pienellä korolla:) Pimeänä hääiltana eilen lyhdyt toivat tunnelmaa :)

Irmastiina: :)

Vaahtera-Maria: Joku naisten lehti se oli mistä ohje jäi mieleeni :) Aika sakeaa tuo kondensoitu maito on valmiiksi niin ei kauaa mennyt sen kokoon keittämisessä.

Hannah: Kynttilöitä tulee joka vuosi tehtyä itse. Kaikki jämäpalat siksi varastoin uusiokäyttöön :) Lapsille mieluista puuhaa!

tinttarus: Varmasti osaatte! säästän myös usein kynttlän jämät uusiokäyttöön! Kokeilkaa ihmeessä, uskon että lapsista mieluista puuhaa!! Ensi kuussa näemme!?! Jännää... :)

Marge: Kylmiä vuodenaikoja kohden.. Vuodenajat puhuttelee aina, laittaa pienen ihmisen miettimään Luojan järjestämiä asioita luonnossa..
Juhlat oli eilen ja ajattelin että ihanaa tunnelmaa saa syystalven aikaan lyhdyillä ja tuikuilla :)

Kutri: Kiitos sinulle! Ilahduin ja hymyilen sinulle :) Mieleeni sen talletan ja hyvää alkavaa uutta viikkoa toivotan:)