keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Adventin aikaa

 
 


Säännöllisen harvakseltaan tulee näköjään tänne kuulumisia raapusteltua. Kolme edeltävää viikonloppua on vierähtänyt joulun ajan tapahtumissa ja yksi olisi vielä jäljellä. Sen jälkeen on otettava enemmän lepoa ja rauhallisempaa tahtia askeliin. Tänään olikin miellyttävää viettää yksi vapaapäivä viisipäiväisen messukeikan jälkeen, nautinto oli kotona siivota ja järjestellä paikkoja:) 


Kuvissa adventin aikaa ja äitihahmoja. Taidemuseomme joulubasaarista hankittu Maria-kortti tarttui matkaani, jouluiseksi kortiksi keittiöömme. Äitinä olo on ollut muutenkin ajatuksissani ajankohtainen. Arvokas titteli. 


Adventtikynttelikkö odottelee keittön sivutasolla täyteen valaistukseen pääsyään. Lapset laskevat päiviä ja iloitsevat toissa yönä sataneesta ensilumesta.  Illan pimeyteen lapset  lähtevät mielellään ulkoilemaankin nyt vain koska on lunta! Hyvä niin :) Takapihamme mäki on otettu käyttöön, eikä mäenlaskua haittaa lumen alta pilkottavat ruohontupsut. Kunhan pulkka ja sukset luistaa!
Ensimmäinen taatelikakku paistui tänään ja siitä on ensimmäiset siivut heti lämpöisenä leikattu. Nyt teevettä kiehauttamaan..


Toivorikasta loppuviikkoa!!
 -T8 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Joulun alusaika on aina kiireistä. Ihana tuo kynttelikkö.

-T kirjoitti...

enkulin käsityöt: Kiireistä kieltämättä on... Rauhallisemmat ajat ovat tervetulleita :) Kynttelikkö on parin vuoden takainen Saksan reissumme tuliainen, spray maalilla tein siitä valkoisen. Mukavaa viikonjatkoa!!

Lovviisa kirjoitti...

Kaunista...Hei hyvä kun muistutit, minullakin oiva taatelikakkuresepti :)

pioni kirjoitti...

Mullakin ensi viikolla on aikaa joulupuuhasteluun, olen pienellä "joululomalla". Ehkä sitten leivon juuri taatelikakun ja siivoilen hiukan huushollia:)

Maaka kirjoitti...

illalla kans totesin että apua joko se joulu on kahden viikon päästä!. Viikonloput on täyteen pukattuna ohjelmaa ,joten pitää nyt alkaa toimimaan joulusuunnitelmien hyväksi ja jättää vähemmän tärkeät taka-alalle :)
Me ehdittiin polttamaan 2.adventtikynttilä vasta itsenäisyyspäivänä... pyhäpäivä sekin :)

Sussi kirjoitti...

Kireisestä ajasta huolimatta näyttää ja kuulostaa niin rauhoittavalta, suunta on kohti hiljentävää joulunaikaa:)

tinttarus kirjoitti...

Kipaisin tänne luoksesi kertomaan vielä halausten kera kiitollisuuteni tämänpäiväisestä♥
Kulhot odottelevat jouluaamun puurohetkeämme kodassa. En raaski niitä sitä ennen käyttöön ottaa:)

Pienen kynttilän sujautan illaksi paikoilleen uutukaiseen pidikkeeseen ja sen palaessa karkaa varmasti ajatus lämpöinen suuntaasi....

Taivaan tähtisadetta, iloa ja valoa matkalla seimen lapsen luo....

-T kirjoitti...

Lovviisa: Hyvät reseptit kannattaa tallettaa. Taatelikakku on herkkua :)

Pioni: Joululomasi kuulostaa... Joulutouhulta ;) Toisinaan touhuilu käy lomasta!!! Ainakin jos saa yksin puuhailla :)

Maaka: Meille kävi niin että kolmannen adventin kynttilät paloivat vasta iltapalalla. Viime tipassa sekin. Joulun aika kiirii hurjaa vauhtia.. Kiva kun tulit moikkaamaan!!!

Sussi: Se onkin oikea suunta!!

tinttarus: Olipas mukava tavata sinua:) Ajatuksissa olet ollut myös! Turun tuuli ja tuiverrus tuntui siellä torilla niiiin kylmältä, ihana lämmin tuulahus kun luonani kävit. Näitköhän minusta vain punaisen nenänpään.. Olin niin kietonut nuttua ylle ;)
Toivottavasti kulhoista on iloa!