tiistai 17. tammikuuta 2012

Talven tullen...
 
 
 

Talven tuntua! Sisällä kotona osaa näillä keleillä asvostaa lämpöä. Kynttilän jämistä ja kananmunakennoista ollaan väsätty takkaruusuja. Ehdotuksen näistä esitti pieni innostunut "kynttiläntekijä-poikamme". Hän tykkää selvästi steariini-askartelusta. Hyödyllisiä ja kauniita sytykkeitä :)

Vanhan talon ikkunat ovat olleet työstön alla. Viime talven aikana mieheni entisöi puusepän avustuksella vanhan talovanhuksen yhden ikkunan karmit. Oikeanlaista puutavaraa haettiin ja hitaasti käsityönä hän sai yhden ikkunan vanhaa kunnioittaen valmiiksi. 
Nyt on työstön alla seuraavat ikkunat ja talvi-illoiksi siten tekemistä tiedossa ;) Pohdinnan alla vaan on miten saisi ikkunat pysymään tiiviisti kiinni, jottei viima käy talvisin sisään. Kaksi lasikerrosta on aikanaan tarkoitettu talveksi ja kesän tullen sitten toinen lasi pokineen otetaan pois. Samalla saa ikkunalaudat vain kesäisin käyttöön. Kesäoleiluun pääasiassahan tuota taloa rakennammekin.

Samasta vanhasta talosta ovat peräisin nykyiset keittiömme astiahyllyt. Ovat olleet kattolautoina aikanaan. Pidän vanhan puun patinoituneesta ulkonäöstä ja lämpimästä syvän ruskeasta väristä. 

Viikonloppua kohden olisikin suunnattava täällä ajatukset pikku prinsessan synttäreikekkereihin :) 

Valoisaa viikonjatkoa!! Ulkona puissa on nyt ihmeen kaunis valkoinen kuorrute :)

-T

7 kommenttia:

Mira kirjoitti...

oi noista sytykeruusuista tykkään tosi paljon ja niitten kierrätysideasta! tein tuossa joulun alla niitä ekan kerran ja kohta vois taas satsin tehdä... mukavaa viikkoa ja synttärijärjestelyjä!

Nipsu kirjoitti...

wow, kiitti vinkistä! sytykeruusut ovat huippu idea, enkä ole ikinä moiseen törmännytkään, täytyy googlettaa toi!

"Astialankut" ovat tosi kauniit, mahtavaa kierrätystä!

Hyvää talven jatkoa!

Tanja kirjoitti...

Mikä ihana ajatus: sytykeruusut! Täytyy myöntää, että en ole ikinä kuullutkaan, mutta kerta se on ensimmäinen!

Muutenkin mukavaa tunnelmointia blogissasi, tykkään : )!

Voikukkapelto kirjoitti...

Heippa, kiva kun kävit osallistumassa arvontaan ja löysin siten tänne kauniiseen blogiisi. Tykästyin erityisesti upeisiin kuviin! Täytyypä lueskella vähän lisää... :)

-T kirjoitti...

Mira: :) Kiitos! Kierrätystä loppuun asti hyödynnetty. Oikein kivaa askarreltavaa, vai mitä?

Nipsu: :) Jeps, kieerätys kunniaaan! Ihania takkaruusuja sain lahjaksi jouluna ystävältä. Kauniissa paketissa ilahdutti kovasti!! Hyödyllinen ja ihana lahja.

Tanja: Hauska kuulla, tervetuloa:) Voisihan noita sytykkeitä tehdä millaisia vaan ja antaa uudenkin nimen. Tuolla nimellä ilmeisesti kuitenkin kulkeevat..

Voikukkapelto: Kiva oli osallistua arvontaan! Toivon että onnetar suosii, niin kiva palkinto!! Ja tervetuloa :)

pioni kirjoitti...

Sytykeruusukkeita meilläkin tehty. Niillä takkatulen saa kyllä sytytettyä helposti. Ensimmäinen erä loppusuoralla, vielä voisi ennen kevättä tehdä seuraavan satsin:)

-T kirjoitti...

Pioni: Sytykkeet ovat kyllä kelpo apu!!! Vielä on kylmää aikaa edessä eli varmasti hyvä tehdäkin uusi satsi sytykkeitä :)