maanantai 27. helmikuuta 2012

Säkkikangas


Kevään puolelle on talvi taittumassa. Tosin, nyt viime viikkoina on kenties koko talven isoimmat lumikinokset saatu pihaympäristöön. Lapsilla riittää peppumäkiä ympäri pihamaata ;) Valoisammat illat ovat yksi merkittävimmistä merkeistä keväässä. Niistä nautin todella paljon, varsinkin kun tiedossa on aina vaan lisääntyvää valoa. Kyllä vuodenaikojen vaihtelusta saa olla kiitollinen! Oikeastaan aika ihmeellinen asia tuo vuodenaikojen vaihtelu ja kierto. Luonto herää aina ja joka vuosi vaan uudelleen ja uudelleen..
Tähän kevättalven aikaan ajoitimme myös puiden kaatamista (kesäistä projektia varten) ja lautataapelin tekoa. Vuodenajoilla on oma merkityksensä näissäkin vaiheissa ja ne on hyödynnettävä silloin kun niiden aika on.


Viime viikolla yksin kotona ollessa ompelukone surisi siksakkia ja suoraa ommelta. Kokeilun alla säkkikangas. Rouheasta säkkikankaasta saa aika ryhdikkään lopputuloksen. Säkkikankaasta on joskus tullut ommeltua suojahuppuja nuorille pensaspuille pihamaalle kevätauringolta suojaamaan. Pian on taas sekin aika.


Kevättalviterkuin -T8 kommenttia:

Hannah kirjoitti...

Olet ommellut kaunista!
Täälläkin iloitaan lisääntyvästä valosta ja kuljetaan hymysuin kohti kevätpäiviä. Onhan vuodenaikamme valtaisa rikkaus, mistä minäkin koen suurta kiitollisuutta. Kaikki tämä kauneus ympärillämme!

Valoisia ilon päiviä!

Sussi kirjoitti...

Kylläpä se näyttää kauniilta tuolin päällä!

tinttarus kirjoitti...

Käsistäsi taas niin kaunista....
Säkkikangas on ollut tänään minunkin "sylissäni" kun töissä oppijoiden kanssa teemme säkkikankaalle semmoista kanataulua:) Iloisen värisiä raitoja syntyi tänään kanoille pujotellen. Kankaasta irtoaa semmoista pientä nukkaa niin, että open hamonenkin on nyt sillä kuorrutettu:)
Lumivaippa on edelleen paksu, mutta päivissä on jo kevääseen kuljettavan valon kosketus.

TSemppiä teille puuhiinne!!
Ja sydänlämpöinen halaus♥

Mie ite kirjoitti...

Olen niin samaa mieltä kanssasi vuodenaikojen vaihtelun ihmeestä :).

p.s. blogissani on Sinulle jotain :)

-iinu- kirjoitti...

Säkkikangas on semmoin aito asia...pysyy ja paranee, niin kuin sanonta kuuluu.
Kaunis huppu siitä tuolille syntyikin!:)

pioni kirjoitti...

Lisääntyvä valo on kyllä ihana asia. Töiden jälkeen tulee taas lähdettyä ulos, mitä ei ole pitkän talven aikana montakaan kertaa tehty. Ja ajatuksissa jo parin kuukauden kuluttua kukkivat ensimmäiset sipulikukat.

vilukissi kirjoitti...

Hei vaan ja mukavaa keväänodotusta! Sinulla on kyllä mitä moninaisempia taitoja käytössäsi, voi sanoa, että kaikki työt onnistuvat! Kauniita huppuja tuoleihin! Lähteeköhän säkkikankaasta nukkaa? Toki ei sekään määräänsä enempää sitä tuota.

Marge kirjoitti...

Todella tyylikäs tuolin huppu!
Eikö olekin arvokas asia tuo vuodenaikojen vaihtelu, nyt saimme valon ajan, nautitaan siis!:)

Ystäväin, kaunista maaliskuuta sinulle lämpimän haluksen kera!♥