tiistai 21. heinäkuuta 2009

M a n s i k k a h i l l o a . . .

No niin, nyt on mansikoita saatu säilöttyä! Tuo vanha mansikkahilloämpäri on kirppislöytöni (2,5e) joka sisälsi samalla jouluisia piparimuotteja. En tiedä kummanko tähden sen oikeastaan ostin, jouluisten piparimuottien vai kesäisen mansikkaämpärin... Molemmille lienee kuitenkin käyttöä.

Mansikoita on täällä lähes koko päivä perattu ja säilöön laitettu, joten välillä ihan täytyi ikuistaa näitä ihania herkkuja äidiltäni saamissa kauniissa emalikulhoissa.

Hillotalkoo-päivä tästä siis tulikin... Lähes koko keittiö oli mansikoiden vallassa. Keittelin syksyä ja talvea varten hilloja pienille ja isommille herkkusuille :)

...ja tulihan niitä sitten yli 20 purnukkaa. Riittäneevät taas joksikin aikaa. Kakkujen ja torttujen väliin suurin osa näistä varmaankin hupenee syksyn ja talven mittaan, niin eipä tämä satsi varmaankaan oikeasti kauaa riitä.

Kaunein lasipurkki sai kyltin ja niintä ympärilleen.

Seuraavaksi sitten toivottavasti säilötään mustikoita ja vadelmia... Voi kunpa niitä tulisi oikein paljon, sillä kuningatarhillo se vasta olisikin ihanaa!!!


11 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Voi, kun olit saanut keittiönkin näyttämään siistiltä, mansikkahillon keitosta huolimatta! Mä teen aina mansikkahillon pakkaseen, en keitä, mutta sitten on sellainen typerä pakasterasia, kun otetaan sulamaan. OLikos sulla maakellari? Ei varmaan kait kellään ole enää nykyaikana, sellainen olisi ihana, vaikka vain muuten!

TeeKoo kirjoitti...

Vilukissi: Olisitpa nähnyt oikeasti koko keittiön kun olin hillottanut samalla keittolevyt ja lähes koko hellan, pannulaput, sivupöydät jne...!!! (Kuvaanhan pystyy rajaamaan mitä vain haluaa ;))
Maakellari se olisikin hieno juttu olla olemassa! Sellaista ei ole, vain pieni kellari varaston yhteydessä.
Pakkaseen mä olen kans joskus soseuttanut sokerin kanssa mansikoita ja se oliskin ehkä siistimpää puuhaa!!

vilukissi kirjoitti...

Muistan, kun tein ekaa kertaa elämässäni puolukkahyytelöä...ja se kiehui yli...meni osa yöstä siivoten sitä pois hellalta, hellan ja pöydän kapeasta välistä, lattialta...voin kuvitella ne sun pannulapotkin! Mehun kanssa saattaa käydä joskus samoin. Makeansotkuista puuhaa!

Vekarus kirjoitti...

Oho, olet ollut ahkera!

Sussi kirjoitti...

Kylläpä olet saanut paljon herkkuja aikaan.

Meillä tahtoo mansikat ja muut marjat kadota parempiin suihin sellaista vauhtia, ettei niistä jää mitään säilöttäväksi:)

Pajupirtti kirjoitti...

Mansikka-aika on parhaimmillaan.Mustikatkin kypsyy vauhdilla.
Ahkera hillostaja olet ollut.

mammeli kirjoitti...

Ihanan, elämän näköisiä kuvia. Minä vaan pakastan mansikat kokonaisina, viipaileina ja soseena. Kyllä nuo hillopurkit näyttävät paljon kauniimmilta...

minnamarika kirjoitti...

Voin melkein haistaa kuuman mansikkahillon tuoksun..Ihania kuvia!
Nyt haluaisin itsekin tehdä jotakin hilloa :) Kiitos vielä tulemisesta lukijakseni, ihkua sekin !!

Lennu kirjoitti...

Oletpa jaksanutkin ahertaa hillojen parissa. Käytiin äsken lenkillä miehen kanssa ja katselin että siellä niitä mustikoita olisi, kävisinköhän huomenna poimimassa? Mansikoita ei tullut säilöttyä.

vanamo kirjoitti...

Nam;)

Jossu kirjoitti...

Ihanat kuvat ja herkulliset hillot.
Oletpa ollut ahkerana.