perjantai 22. tammikuuta 2010

V i r k k a u s t a

Näitä virkkauspaloja vai mummonneliöitäkö ovat nimeltään (?!), opettelin tekemään. Ei ollut ihan lähimuistissa miten näitä väsätään
. Onneksi sain vähän oppia, mutta silti alku tuntui tahmealta; virkkausta, p-u-r-k-a-m-i-s-t-a(!!), virkkausta...

Nytpä niitä on muutamat palat valmistunut. Ei ehkä ihan tasaista tuo työnjälki, mutta neliö sentään ;) Jospa näistä joskus tulisi pikkutytön nuken sänkyyn peitto! Valitsin väreiksi pastellisävyisiä puuvillalankoja, vaaleanpunavoittoisia. Mukavia ja suht nopeitahan nuo ovat loppujen lopuksi tehdä... Ketjusilmukkaa ja pylväitä. Näihinhän meinaa jäädä kirjaimellisesti itsekin k-o-u-k-k-u-u-n!!

Näitä virkatessa olen haaveillut jospa olisi joskus intoa ja taitoa tehdä sellainen oikein iso(!!) torkkupeitto samaan tyyliin. Sitä ennen näitä paloja täytyy kyllä tehdä paljon pieneenkin peittoon! Meikäläisellä ei onneksi ole taitoa mennä asioiden edelle ;)


Pakkaspäiviin iloa ja valoa!!
Täällä on ollut hyytävän kylmää, hrrr..
Viikonloppuja :)


18 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Ihan samat sävyt kun mun kesällä virkkaamissa neliöissä:) Niistä tuli kesäinen kassi, peittoon asti en niitä jaksanut virkata;)ehkä vielä joskus.

Sari kirjoitti...

Ihania värejä noissa neliöissä. Ja ihan kaunista jälkeä minusta.

Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

MaMMeli kirjoitti...

Olen joskus tehnyt lapsenlapselleni vauvapeiton noista isoäidin neliöistä, tuli mielestäni söpö. Haluaisin tehdä kanssa sen torkkupeiton, mutta kun ei ole malttia tehdä tarpeeksi paloja.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania paloja kauniissa väreissä!

Taru kirjoitti...

Nämä mummonneliöt ovat siitä niin ihania, että saa oikein leikkiä värien kanssa. Tai saisi, sillä en ole itse tehnyt, ihastellut vain : )

Sussi kirjoitti...

Ihanat värit!

sanna kirjoitti...

Kauniin sävyisiä lankoja olet valinnut virkkausneliöihin. Varmasti tulee ihana peitto! Saahan niitä peittoon jonkin aikaa virkkailla, mutta jos on kärsivällisyyttä niin työn vaiva kyllä palkitaan sitten valmiina työnä. :) Ole vain koukussa! ;) Hyvää lauantaita!

-T kirjoitti...

Moikka moikka teille yhteinen :)

Pakkanen paukkuu nurkissa! Tänään meilläpäin on ollut ihmeen kaunis talvisää, aurinkoinenkin. Mutta tuo kylmyys on jotenkin liian...Kylmää!! Nytkin on mittari parikymmentä astetta miinuksella, onneksi pääsen kohta saunaan :)

Juu, ja koukussa siis ollaan ;) Se tässä virkkausjutussa on kiva kun suht nopeita ovat tehdä. Ja ilmeisesti siis "mummonneliöinä" nämä palat tunnetaan!!

Marsuliini kirjoitti...

Ihanat värit tekemissäsi neliöissä. Itselläni torkkupeiton tekemiseen meni 2 kk, joten onhan se aika hidasta hommaa.. Mukavaa viikonloppua!

vilukissi kirjoitti...

Ei jäljessä ole mitään moitittavaa!! Kerää kaikki langanloput yhteen paikkaa ja aina joskus virkkaat yhden palan...sitten joku päivä onkin jo puutarhatuolin peite valmiina!!!

sariw kirjoitti...

Todella kauniit värit olet valinnut neliöihin. Peitosta tulee varmasti upea, oli se sitten pieni tai iso : )

Minni:) kirjoitti...

Aloitin muutama päivä sitten samanmoisen virkkaamispuuhan (blogissani todistuaineistoa ;)). Tarkoituksena on tehdä meidän pikkuneidille torkkupeitto. Mukavaa puuhaa, tosin ei ihan hetkessä tule valmista! Ainakaan täällä..
Kauniit värit noissa sun neliöissä :) Virkkausintoa!

-T kirjoitti...

Heipparallaa teille yhteisesti!!
Mukava "nähdä" uusiakin kommentoijia täällä :)
Niin, oman aikansa tämä projekti vie! Mutta ihana vapaus samalla.. valmistuu sitten kun valmistuu, hissukseen silloin tällöin näitä paloja tekee... En tiedä olisiko muuten villalanka parempi tähän kuin puuvillalanka!?

Uusi viikko alullaan ja enenemissä määrin kohti valoisampia päiviä!!

Hanna kirjoitti...

siitä se lähtee ;o) t:hanna

Anonyymi kirjoitti...

Ihania! Mullakin on ollut joulusta asti jokin ihmeellinen virkkausbuumi meneillään. Tänäänkin oon virkannu (sellasia mato-matalia myyntiin) niin että sormet on jo ihan kipeenä ;)
Ihania pakkaspäiviä teille!
(PS. Hyödynnän yleensä sen ajan, jonka istun autossa, jos mikko ajaa, virkkaamiseen. Koukku ja muutama lankakerä vaan laukkuun mukaan. Näin talvisin pimeä tulee aika nopeasti, mutta kohti valoa ja kevättä ollaan menossa)!

Marge kirjoitti...

Tulee oikein ihanan tyttömäisen värinen!!:)
Minulla on noin sata tehtynä noita neliöitä, mutta nyt on hommat jo pitkän aikaa olleet jäähyllä, kunhan taas tottuu näihin uusiin arjen rutiineihin, niin voi taas jatkaa, pikkuhiljaa:))

Mukavaa viikon jatkoa ihanalle blogiystävälle!

Inkivääri kirjoitti...

Nämä isoäidinneliöt, (granny squares kuukkelointi tuo lisää inspiraatiota;) on koukuttavia virkattavia - niistä tulee pian vahingossa isompikin peitto, tai pari, tai niin minulle kävi kun aloin tehdä tyynynpäällistä8)

-T kirjoitti...

Talven tuiskuinen tervehdys teille tänne tupsahtaneille :)

Kuulostaa siltä että virkkuukoukku lienee teille tuttuakin tutumpi väline!! Voi kunpa itsekin huomaisin että hupsista, tulipas tuosta vaan ohimennen sen parisataa kappaletta peittoneliöitä virkattua... mutta hitaamman puoleisesti näitä näyttää syntyvän, mutta sentään meikäläisellä niitä on kohta jo 8 kokonaista kappaletta kasassa!! Minimini peittoni valmistunee pian, ehkäpä jo viikonloppuna?!? ;)

Ihanaa kaunista viikonloppua!!