sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Joitain ompeluksia...


Tilkkutäkkiin (tytön sängyllä olevaan) osa kankaista vanhoja tilkkuja, osa myös omasta sekä mieheni vanhoista paitapuseroista leikeltyjä paloja ja osa ihan uusiakin kankaita.

Tytön hameen (ohje: Suuri käsityölehi 6-7/2008) kangas on vanha tyynyliinani ja sisäkangas vanhaa lakanaa. Pitsikin vanhasta tyynystä ratkottu :)  Tuota kaavaa leikellessä en luottanut kaavan mittoihin vaan suurensin vapaasti vyötärön seutua, muttei olisikaan pitänyt... Nyt se jäi löysäksi ja tuolla vyönarulla täytyy kiristää hametta enemmän kuin kuuluisi ja siksipä se ei olekaan käytännössä kovin kätevä. Mutten millään viitsisi purkuhommiin ja korjaamaan...


Vikan kuvan tilkkutäkki on oikeasti elämäni ensimmäinen tilkkutäkkityö. Siinä on aika paljon vanhoja lakanoita leikeltynä ja uutta kangasta siellä täällä seassa. Tämä on jo nurmella ollut testauksessa yhdellä lapsella. Toivottavasti tulisi kesän mittaan enemmän lämpimiä kelejä, jotta viltti tulisi ahkeraan käyttöön!


Tässä mutkassa toivottelen teille oikein rentouttavaa ja antoisaa kesän aikaa!!! Huolettomampaa eloa ja oloa!! Ajattelin hilpasta kesälaitumille, ottaa rennompia askeleita... Katsella ja seurata suomen lyhyttä mutta kaunista kesää... Elikkäs kesäiset huiskutukset vilkuttelen :) Tauoltani palaan kun siltä tuntuu... 


Voikaahan hyvin!!!

21 kommenttia:

Marie Elisabeth kirjoitti...

Kauniita tuotteita olet ommellut. Tilkkutäkissä kivasti kangashistoriaa :) Edellisen postauksen kielokuvatkin oli tosi ihania, kauniissa ympäristössä vietät kesääsi. Toivotan oikein oikein ihanaa lämmintä ja pitkää kesää halauksien kera sinulle ja perheellesi! Itsekkin pidän tauon kun kesäloma alkaa lähestymään. Iloiten odottelen jälleen kuulumisia taukojen jälkeen <3

-Marie

-T kirjoitti...

Marie: Kiitos!! Kiva tietää että joku odottaa kuulumisia :) Tauko on nyt kuitenkin paikallaan.. Kaunista kesän aikaa sinullekin ja perheellesi!! Saatamme varmaan myös tavata ensi kuussa Keuruun maisemissa :)

Sussi kirjoitti...

Kauniita ompeluksia!

Minäkin jään odottelemaan kuulumisia, oikein hyvää kesää sinulle ja perheellesi!

Unknown kirjoitti...

Kauniita ompeluksia. Tilkkutäkki on aivan ihana! Kauniit värit ja kiva sommittelu!

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
PirjopauliinaL kirjoitti...

Hienoja ompeluksia olet tehnyt. Rakastan tilkkupeittoja. Oikein mukavaa lomaa sinulle! Jätän blogiini tunnustuksen sinulle, viihdyn täällä niin hyvin. Ihailen käsitöitäsi!

kisu kirjoitti...

Kauniita ompeluksia. Tilkkutyöt ovat minun sydämeni vallanneet täysin, niiden teko on oikeata hermolepoa arjen hulinasta.
Oikein aurinkoista ja rentouttavaa kesän aikaa Vihreän talon väelle!
Kuullaan ja nähdään taas :o)
-kisu-

-T kirjoitti...

Sussi: Kiitos!!! Ja samoin sinulle oikein hyvää kesää :)

Mirva: Kiitos!! Voisipa sanoa että tilkkutyöt ovat kiitollisia tehdä :) Tuossa ekassa tilkkutyössä tuli oltua liiankin tarkka tilkkupalojen asettelussa... siksipä tuossa toisen työn tilkkujen sommittelussa ei ollut oikein mitään järjestystä.. Ja ihan kiva tuli, tykkään itse myös :)

Piupau: Voi kun ilahduin sanoistasi!!! Tilkkupeitot ovat kyllä kivoja. Minulla on tallella noin 30 vuotta vanha mummoni tekemä tilkkutyö, joka on ihkulainen! Sellaisen arvo on suuri...Tunnearvoa ei voi mitata! Ja kiva kuulla myös että viihdyt täällä... Mukava kun sen sanoit :) Oikein Ihanaista kesän aikaa sinullekin!!! :)

Kisu: Sinä se taitava tilkkupeittojen tekijä vasta oletkin...Liekö innostuksen kipinää blogistasi saanut!!! Huomasin noita tehdessä että melko mukavaa ja helppoa...Ompelisin nykyään enemmänkin mutta ompelukoneeni tahtoo olla toisten tiellä kun keittiöpöydällä tykkäisin ommella... Askarteluhuone olisi tarpeen! Kaunista kesän aikaa sinulle myös, kuullaan taasen :)

Teija kirjoitti...

Kauniita ja raikkaita ompeluksia! Ihanaa kesää sinne myös! Palaile pian, täällä on kiva käydä piipahtamassa :)

pioni kirjoitti...

Ihanaa kesäaikaa sinulle!

vanamo kirjoitti...

Suloinen tilkkupeitto. Suloista suvea sinulle toivottelen myös minä:)

Marge kirjoitti...

Niin kauniita ompeluksia kaikintavoin!!!
Minäkin jään odottelemaan paluutasi!

Ps. KIITOS neuvostasi!:) Ja kuule vielä häiritsen sinua kysymällä, että kuinka onnistut laittamaan kuvat noin rinnakkain? Jotain haluaisin kuvilleni tehdä, mutta en tiedä mitä ja teenkö mitään...;D

SULOISTA KESÄKUUTA sinulle ja perheellesi!

-T kirjoitti...

Heipatus ja kiitos yhteinen teille!! JA Oikein hyvvää kessää toivottelen myös ;)
Marge: laitoin sulle viestiä

vilukissi kirjoitti...

Ihania juttuja olet tehnyt ja oli komea sänky!! Kesäistä iloa ja oloa sulle ja pesueellesi!!

-T kirjoitti...

Vilukissi: Kiitos :) Kesä on alkanut!! Ja kaikki kesäinen vasta alulla ja edessä :)...Se on hyvä!! Toivon että saan kätenikin taas kesäksi kuntoon, nyt poden työstäni johtuvaa rasitusvammaa :(
Tuo sänky on huutonetin löytö noin kolmen ja puolen vuoden takaa.. Minkä peiton siihen laittaakin, niin kaikki tuntuu näyttävän kivoilta siinä ;)
Oikein mukavaa ja lämmintä kesää sinullekin! Ja hyvää tulevaa lomaa sinulle :) ...Ja Toivottavasti sait sen paketin sisällön ehjänä!!!

Maria kirjoitti...

Aivan ihania ompeluksia!!! Tuo hame on tosi upea ja tilkkutäkkikuvia ahmin silmät selällään. Kaunista!! <3

tinttarus kirjoitti...

Ihana tilkkupeitto! Ihastelin sitä pää kallellaan. Osaisinkohan minäkin jos oikein yrittäisin...? Tyttösen huoneeseen sängynpeitteeksi tuommoinen ihanuus olisi juuri passeli.
NAutihan kesän kauneudesta. Tänään ripsuttelee sadepisaroita, mutta niistäpä luonto tykkää ja kiittää. Sateen jälkeinen kesäilman tuoksu on huumaavan ihana.
Kuulumisiin.....

Inka kirjoitti...

Onpas kertakaikkisen kauniita ompeluksia! Ja tuo tyttösi sänky, niin kaunis että!
Nautihan kesästä ja tauosta, se joskus tekee oikeasti hyvää :)

Mari kirjoitti...

Onpa sinulla kaunista siellä! Ihania pieniä ja isompiankin juttuja, joissa silmä lepää.

Lukijaksesi itseni napsautan ja auringonsäteitä toivotan.

Tavataan pian!
Marina

vilukissi kirjoitti...

Paketin sisältöä kuvattu...harmi vaan, että tasokas kuvaajakin saisi paikan, sen siivojan ohella.

-T kirjoitti...

Heippanen teille!

Kiitos sanoistanne :) Valoa ja lämpöä päiviinne!!!