maanantai 1. marraskuuta 2010

Verhoilua


Syysloman jälkeen arki on palannut uomaansa. Itselläni oli erikoinen viime viikko sillä koko muu perhe vietti lomaa keskisemmässä Suomessa ja itse olin kotosalla töissä käyden. Omanlaista lomaa sekin ;) Täytyy todeta että oli "ihmeellistä" viettää aikaa itsensä kanssa...En olekaan lasten ollessa pieniä varmaan koskaan aiemmin ollutkaan yksin näin pitkää jaksoa. Koti huokui hiljaisuutta ja usein sellaisina hetkinä laitankin mielimusiikit soimaan ja väännän volumenappulat kaakkoon ;) Kokkauspuuhat jätin vähemmälle ja elelin suurimmaksi osaksi sillä mitä mieli teki... Tekikin muuten usein mieli suklaata ;)
Ikeasta kävin hakemassa edullisia lakanoita (alle 2e/kpl)  ja niistä ommella surruuttelin verhot olkkariin. Ja keramiikka vei aikaani myös.

Kotiin lomareissultaan palaaville tein eilen jätskiherkkua. Ohjetta muuntelin olivialehden (2009) ohjeesta . Omatekoisen jäätelön teko yllätti helppoudellaan: 
2dl kuohuermaa vaahdotetaan, 3 kananmunakeltuista ja 3rkl sokeria ja 1tl vaniljasokeria vaahdotetaan hyvin. Vaahdot yhdistetään ja joukkoon laitoin lakkahilloa (ohjeessa olisi ollut kirsikkahilloa). Pakastimeen muutamaksi tunniksi. 

Suklaakakkupohja: 150g tummaa suklaata ja 150g voita sulatetaan kattilassa. Sekoitetaan joukkoon 3 kananmunaa, 1,5dl sokeria, 2dl vehnäjauhoja (itse laitoin vielä puoli pussillista mantelirouhetta). Uunipellille, 200ast/15 min. 
Jäähtynyt kakkulevy jaetaan kahteen osaan, levitetään jäätelö toisen puolikkaan päälle ja nostetaan toinen puolikas päälle ja taas pakastetaan muutama tunti. Leikataan sopiviksi annospaloiksi.

Marraskuu on kalenteriin kääntynyt ja monta odotusta olisi tälle kuulle. Yksi tärkeimmistä tapahtumista tässä kuussa lienee perheemme marraskuun lapselle. Hän onkin jo aloittanut laskennan montako yötä synttärihinsä...

Alkaneeseen viikkoon mukavia hetkiä, -T

10 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Ihan suorastaan kadehdittava tilanne sulla vallitsi viime viikon! Miten ihana oliskaan saada olla yksikseen, kuitenkin niin, että tietäis toisten olevan hellässä huomassa.. Varman juu saisi kaikenlaista aikaseksi! :)

Jäätelöhrkku näyttää tosi hyvältä, vähäsen puffetti-jätsiltä, nam!

taburetti kirjoitti...

Onhan mukavaa olla ihan rauhassa itsensä kanssa.... vaikka minulle käy aina nii, että parin yön jälkeen viimeistään alan kaivata perhettäni
ja olen kuin kissa pistoksissa...:)))
Itse tehty jäätelö kuulosti niin hyvältä, että koetan ehdottomasti sitä viikonloppuna.
Mukavaa maanantaita!!
Jaana

Lisay kirjoitti...

Kivat verhot yksinkertaisuudessaan.
Taytyypa katsoa taalla Ikeassa,onko noin halpoja lakanoita...
Ihanan rentouttava viikko sinulla takana.
Ymmarran tarpeesi olla joskus yksin.Mina olisin myos pienen loman tarpeessa,silla nautin eilen jopa tunnista,jolloin odotin laakarille paasya....

Sussi kirjoitti...

Kauniit verhot, luovat ihanan pehmeän utuisen tunnelman.

Välillä on tosi mukavaa olla vain omassa rauhassa. Olin jokin aika sitten yksin pari päivää lomalla ja oli ihan mukavaa. Ja sain vielä paljon kotipuuhia tehtyä.

Tiina kirjoitti...

Kyllä, täältäkin löytyy yksi kadehtiva! ;) Olen usein miehelleni sanonutkin, että mun unelmavapaa olis muutama päivä itseni kanssa kotona, auto käytössä. Kiertelisin kaikki kaupat ja pikkuputiikit joissa olen aina halunnut käydä, nukkuisin pitkään, söisin mitä mieli tekee enkä laittaisi yhtä ainoaa oikeaa ruokaa jos ei huvittaisi, ja ompelisin, maalaisin, tuunaisin.. kaikessa rauhassa. Illalla saunoisin pitkään. Aaaah.

-T kirjoitti...

TEija: Työn teossa aika enimmäkseen kuitenkin kului, illat olin savijutuissa kiinni, en osannut niistä irrottautua...mutta tosiaan omassa rauhassa:)
Puffettijäätelöä tosiaan tuli itsellenikin mieleen :)

Taburetti: En ollut aiemmin tälläistä aikaa viettänytkään ja jotenkin oli tervetullutta. Ja se ikävän tunne kuulunee asiaan...

Lisay: Todella edullisesti saa tuollalailla verhot, tuo lakana on vielä hiukkasen läpinäkyvää joten sopii hyvin verhoksi :) Ne pienet hetketkin on joskus kullan arvoisia, tiedän!!

Sussi: Usein yksin ollessa saa erilaisia asioita tehtyä. Mukavaa viikon jatkoa!

Tiina: Minäkin suunnittelin jotain vastaavaa, mutta työn teoksi aikani kotonani suurimmaksi osaksi meni... Sellainen rentouttava loma olisikin tarpeen. Siitä haaveilen :) Ihanaa viikon jatkoa sinullekin!

Kutri kirjoitti...

Teillä näyttää kaikki niin mahdottoman ihanaisromanttiselta. Ja tommosia herkkujakin vielä! Kuule, et haluais 44-vuotiasta adoptiolasta? Mä tarjoudun ihan vapaaehtoisesti...

-T kirjoitti...

Kutri: Heh ;)
Sotkua ei ole tullut kuvattua, sitä täällä riittää ja sen olen rajannut pois kuvista eikä noita herkkujakaan meillä aina ole (silloin kun on niin on tullut kuvattua ;)) Eli harkitsepa vielä ;)

Marge kirjoitti...

Kyllä varmasti oli outoa ja teki sinulle varmasti myös hyvää!:) Oli varmasti kiva, omanlainen loma!!:)
Niin minäkin tekisin, mielimusiikia suurella volyymilla, pientä puuhastelua, lukemista, ulkoilua, ja suklaata söisin ja mitä sattuu löytymään kaapista...;D

Ihanat verhot surautit!:)

Oikein mukavaa tulevaa viikonloppua ja kaunista ja muistorikasta Pyhäinpäivää sinulle, ystäväin <3!

-T kirjoitti...

Marge: Kyllä, aika ajoin kukin tarttee omat hetket... Pyhäinpäivä valkeni sateisena, mutta päivä näyttää kirkastuneen :) Kiitos toivotuksistasi sinä ihanainen :)