lauantai 2. huhtikuuta 2011


Kevät etenee. Pääsiäisen ajan odotus sävyttää näitä kevään hetkiä. Toivon pääsiäisen aikaan pysähtymistä kaikesta ylimääräisestä. Sanomaan syventymistä ja kiireetöntä aikaa. Turhan karsiminen on ollut ajatuksissani monessakin muodossa jo jonkin aikaa. Osittain se on päivittäisten valintojen ja päätösten tekoa keskittymällä oleelliseen ja siihen minkä kokee itselleen omakseen ja mihin kokee olevansa niin sanotusti kutsuttu. Turhan karsiminen on ylettynyt myös tavaroihin. On tietoisesti laitettu ylimääräistä turhaa pois ja kevään myötä aion jatkaa tällä linjalla. 

Kuvia napsin viikolla leivontahetkistä. Muutamaan otteeseen olen kokeillut karjalanpiiraiden tekoa. Ovat mukavia tehdä :) Olen ajoittanut riisipuuron keittämisen ja leivinuuniin tulien laiton aika lailla yhtäaikaa, siten tulee uuniin piirakoille sopiva lämpötila. 

Laventelipuun hain kukkakaupasta ajamaan kukkien asemaa. Se päätyi "tuoreeseen" punasaviruukkuun. Punasaviruukuista pidän varsinkin sitten kun ulkona saavat sammaloitua ja kokea ajan patinaa... Punasavea kukkaruukuiksi onkin tarkoitus työstää vielä kevään aikana lisää. Joitain tuotteitani olen tehnyt muuten nyt kevään aikana myös tähän liikkeeseen. 
Tuosta laventelista saa sen ominaista tuoksua kun hieroo sen lehtiä kädessään. Laventelia olisi kiva saada pihamaalle kesällä myös kasvamaan, aikomuksissa on kokeilla siemenistäkin kasvattaa sitä.


Tuokoon kevään odotus valoa ja iloa hetkiisi!!24 kommenttia:

Mie ite kirjoitti...

Piirakoita nam!

Kuulostavat viisailta nuo aatoksesi olennaiseen keskittymisestä ja turhan karsimisesta... itse ajoittain näitä mietin myös ja toisinaan saan jotain näiden eteen tehtyäkin.

Hyvää kevään ja pääsiäisen odotusta!

rautaharakka kirjoitti...

Voi kuinka kaunis on laventelipuu ruukussasi, niin raikas kokonaisuus!
Turhan karsimista olen minäkin miettinyt. Juuri tänään sovimme perheen kanssa paikalliselle kirpputorille osallistumisesta toukokuussa. Tavaran paljous ahdistaa, kodissa tuntuu nyt olevan liikaa. Ehkäpä myös taustalla painaa pitkä sisällä vietetty talvi, seinät alkaa kaatua päälle!
Karjalanpiirakat ovat niiiin hyviä! Eivät vaan ole niitä kaikkein helpoimpia leivottavia, mutta ehkäpä käsityöläinen tänään osaisi rypytyksen paremmin kuin ysiluokkalainen aikoinaan köksän tunnilla :)
Mukavia kevätpäiviä Sinulle!
Eeva

selma kirjoitti...

Ilmoittaudun uudeksi lukijaksi tähän superhyper kauniiseen blogiin! mitä ruukkuja tehtailetkaan!

tinttarus kirjoitti...

Kuviesi kauneudessa on jotakin herkän koskettavaa...
Turhan karsiminen omasta elämästään ja elinpiiristään tekee hyvää. Pääsiäiseen laskeutuessa minullakin se perimmäinen ajatus vahvistuu ja kietoutuu tiukemmin ja tiukemmin tietoisuuteen , laskee sydämelle kiitollisuutta annetusta, kannetusta.

Voi, muistan miten pikkutyttönä aikoja aikoja sitten (melkein miljoona vuotta sitten:) leivoin isoisomummini kanssa piirakoita, hän oli pieni ja tiukkailmeinen karjalaismummo. Se taito on sieltä saakka kulkenut matkassani, vaan enpä olekaan aikoihin niitä rypistellyt...taidanpa ottaa ensi viikon ohjelmaan.

KEvät on tänään harmaana tihkusateena läsnä, sulattelee lunta vihreyden tieltä...

HAlaus!

Mari kirjoitti...

Karjalanpiirakoita täytyy kyllä joskus kokeilla tehdä itse. Joskus koulun köksän tunnneilla tehtiin niitä, vanhat ohjeet olisi vielä tallella :) Kaunis laventeli ja kauniissa ruukussa <3
Hyvää alkavaa viikkoa ja kevään odotusta!

sariw kirjoitti...

Kaunis ruukku, ja laventeli ! Pikkuiset runkopuut kiehtovat minuakin. Ne ovat niin suloisia : )
Olen kasvattanut laventelia siemenistä vuosia sitten ja vieläkin ne kasvavat pihalla. Tosin viime kesänä ne siirrettiin toiseen paikkaan... ja jos eivät kestäneet talvea, aion kylvää uudet... : )
Olen jo pitkään poistanut säännöllisesti turhaa tavaraa, ja nyt sitä kertyy enää todella vähän. Opin tavan opiskeluaikana, siis kun opiskelin fengshui-konsultiksi ; )
Mukavaa pääsiäisen odotusta !

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Rauhoittavia ajatuksia, kiitos niistä. Vuosi sitten pääsiäinen oli juuri nyt.

Itsetehdyt karjalanpiirakat ovat ihania. Ennen lastemme syntymää leivoin niitä usein mieheni kanssa. Nyt emme ole leiponeet itse, onneksi äitini on pitää meidät piirakoissa. Mutta nyt sain idean leipoa niitä juuri tänään!

:)

Irmastiina kirjoitti...

Oi, piirakoita... niitä on pienenä tyttönä tullut syötyä... mammojen leipomia.... riisillä tai perunalla täytettyjä... leivinuunissa paistettuja.
Samoja ajatuksia täälläkin... karsimista... niin mielestä, kuin kotoakin..
Ihanaa sunnuntaita sinulle!

Sussi kirjoitti...

Viisaita ajatuksia, olen itse pohtinut pidemmän aikaa samoja asioita.

kaunis laventeli kauniissa ruukussa.

Anonyymi kirjoitti...

Itse tehdyt karjalanpiirakat ovat ihan parhaita - pitäisi itsekin taas aktivoitua leivinuunin käytössä :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihania leipomuksia ja tuo laventelipuu on uusi tuttavuus minulle

-T kirjoitti...

Mie ite: Ajoittain onkin hyvä varmasti pysähtyä miettimään suuntaa ja oleellista elämässään ja panostaa siihen mihin kokee olevansa kutsuttu. Lämmintä kevään jatkoa sinulle!!

Rautaharakka: Kirppikselle kiertoon laittaminen tekee ihmeen hyvää! Olen keväällä paljon kans vienyt ja jatkan edelleen tätä.
Karjalanpiiraideni rypytys on saanut hymyilmeitä ja naurahduksia osakseen, se ei ole vahvin alue ;) Mutta makuun se ei onneksi vaikuta!!
Hämeenlinnassa pian nähdään :)

Selma: Kiitos sinulle sanoistasi ja lämpimästi tervetuloa!!

tinttarus: Pääsiäiseen valmistautumisella on vaikutusta näihin ajatuksiini. Sen sanoma on niin vahva, toivoa antava ja lohdullinen. Sen kun pitää aarteenaan niin se karsii turhamaiset ajatukset..
Karjalaismummo oli minunkin mummoni. Pieni pyylevä ja oikein tomera :)
Maukkaita leipomishetkiä sinulle ja kaunista kevättä!!!

Mari: Yksinkertaiset aineet piirakoissa miellyttää :) Kokeile vaan ihmeessä, ovat erimakuisia kuin kaupan piirakat.Varsinkin jos olet jo joskus tehnyt. Ohjeen piiraisiin saa myöskin ruisjauhopaketin kyljestä:)

Sariw: Hyvä tieto tuosta laventelin kasvatuksesta, sitä aion kyllä kokeilla. Odotan jo mielenkiinnolla mitä kasvatuksestani tulee..
Turhan karsiminen on taito tänä päivänä ja tavarapaljouden keskellä. Myös sisin kaipaa puhdistusta ja siihen pääsisäisen sanoma tuo voiman.
Oikein hyvää tulevaa pääsiäisen aikaa sinulle!

Katja: Oi ja wautsi, olet siis varmasti taituri piirakoiden teossa! Omatekoiset ovat kyllä aivan eri maata kuin kaupan piirakat! Maukkaita piirashetkiä sinne :)

irmastiina: Ihanat pikkutyttösen muistot sinulla :) Piirakat ovat hyviä kummalla täytteellä vaan! Meillä lapset mieluusti syövät riisitäytteellä. Ennen näiden teko lienee ollut enemmän arkipäivää. Kiireinen nykyihminen hakee piirakat kaupasta.. Mutta itse tehden saa maittavan palkinnon :)

Sussi: Turhan karsimista täytyy aika ajoin pohtia! Toivon sinulle levollista pääsiäisen aikaan laskeutumista!

Vaakku: Leivinuuni on ihana jos sinulla vaan sellainen on! Tykkään itse kovasti käyttää sitä ja lämmityskulutkin pienenee.. :)

Enkulin käsityöt: Runkopuuna laventeli oli minullekin uusi tuttavuus. Ihastuin siihen kun kaupassa sen näin. Kaikki runkopuut ovat mielestäni ihmeen kauniita!

taburetti kirjoitti...

Vesi herahti kielelle kun ajattelin karjalanpiirakoita uuni lämpiminä....:))
Kevättä täälläkin odotellaan jo niin kovasti...
Lämpimin terkuin Jaana

Jossu kirjoitti...

Heippa -T pitkästä aikaa!

Herkullisen näköisiä piirakoita ja varmasti mahtava tuoksu sieltä leivinuunista on kotiinne levinnyt.
Olen käynyt täällä aina välillä kurkkaamassa, vaikkakaan en ole kommenttia jättänyt. Kaikenlaista pientä väsyttävää vastoinkäymistä on matkn varrella ollut ja liekö myös talviunta... mutta nyt tuntuu kevät ja virkistyminen tulleen tänne meillekin!

Kaunista kevättä kaikille teille.

Jossu

pioni kirjoitti...

Karjalanpiirakoita olen tehnyt vain kerran, todella kauan sitten talouskoulussa. Ja silloin ajattelin ettei koskaan enää. Mutta nuo herkulliset kuvasi saivat ajattelemaan, että ehkä sittenkin...
Eihän niitä niin valtavasti tarvi kerralla tehdä:)

Patinoituneet punasaviruukut, ne ovat aivan ihania!

-T kirjoitti...

taburetti: :) Kevään odotus palkitaan näinä viikkoina... Kevätpäivältä oikein kunnolla tuntui tänään mittarin kivutessa jo lähelle kymmentä astetta. Lisää tällaisia vaan kehiin, vai mitä!! ;)

Jossu: Olenkin ajatellut sinua ja miettinyt mitä mahtanee teille kuulua.. Kiva kun poikkesit raapustamaan nyt kuulumisia! Harmi ikävät vastoinkäymiset!! Toivotaan valoisaa kevättä ja vastoinkäymisistä vahvistumista!!!
Lämmintä kevättä :)

Pioni: Voi, olet saanut aikanaan kyllästymisen piirakoiden leipomiseen!?! Pienellä määrällä on sitten hyvä ja ihan kiva aloittaa. Taikina on ihanan yksinkertaisista aineista ja täyte myös. Itse tykästyin etteivät lopulta ole hankalia tehdä ja asenteella -viis rypytyksen onnistumisesta!!! ..lopulta palkinto on maittava:)
Patinoituneet ruukut ovat kyllä kaikkein kauneimpia<3

vilukissi kirjoitti...

Minäkin haluan laventelipuun! En ole nähnyt tuollaisia!!! olit ihanaan liikeeseen saanut tuotteitasi!! Halit sulle!

Pirkko kirjoitti...

Jotain kautta eksyin tänne. Aijon eksyä toistekin! Kaunista, mutta sen verran nälkäiseksi tekeviä kuvia, että seuraavan kerran pidän huolen siitä, että olen ensin syönyt.

-T kirjoitti...

Vilukissi: Hali sinulle :)
Enpä minäkään aiemmin ollut nähnyt tuollaista laventelia... Kävin plantagenissa (tarkoituksena hakea uusi oliivipuu edellisen rupsahtaneen tilalle) ja ihastuksissani heti ensi silmäyksellä nappasinkin laventelipuun kainalooni ja kipitin kassalle :)
Juu, tuon kivan liikkeen pitäjä tuli luokseni naisten messuilla joulun alla ja nyt olen tuotteita hälle muutamia tehnyt..

Pirkko: :) Hymyilen sinulle!! Lämpimästi tervetuloa!

pioni kirjoitti...

Blogissani on sinulle jotain:)

-T kirjoitti...

Pioni: Kiitos paljon :) Mieltä ilahduttavaa... Tälle päivälle mukava juttu!!

Hannah kirjoitti...

Herkullisia kuvia=) Laventelipuu on aivan ihastuttava, samaten ruukku!
Kevään iloa toivotellen♥
Hannah

vilukissi kirjoitti...

Leivontakuvia..ja sä saat niistäkin taidevalokuvia!

-T kirjoitti...

Hannah: Kiitos!! Kevät on kyllä ilon tuoja, elonmerkkejä havaittavissa luonnossa ja niin moni asia heräämässä pitkän talven jälkeen uuteen kauteen..niistä saa iloita ja ihmetellä!!! Laventeli puuna on kyllä kaunis ja käy kukkien asemasta täysin :) Iloa pääsiäiseesi!!

Vilukissi: :) No, voi kiitos sinulle ihanainen!! Hymyilen sinulle!! En tiedä onko ne nyt niiiin taidekuvia... Mukavahan noita kuvia on vaan räpsiä ;)
Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle!