sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Alku


Uuden alussa. Kiitollisella mielellä menneestä vuodesta. Hentoinen lumipeite pihamaalle tuli sopivasti uuden vuoden alla ja kuvannollisesti saa ajattelemaan kuin aloittaisi kaiken taas puhtaalta pöydältä. Yhtääkkiä harmauden ja sateen keskelle uuden alkaessa kaikki näyttää niin puhtaalta ja valoisalta:) Tätä on odotettukin, lunta ja valoa! Toivotan oikein hyvää uutta alkanutta vuotta 2012 sinulle!!

Joulun ruokia löytyy vielä kaapeista. Eilen paistui uunissa vielä yksi taatelikakku ja suklaakakkukin. Porkkanalaatikoita tein aika paljon joulun alla pakastimeen, sillä tästä makeasta laatikosta ovat lapsetkin usein tykänneet. Pakastimesta sulatin nyt yhden porkkanalaatikon ja siitä ruiskuoren välissä valmistui porkkanapiiraita. Äitini vinkkasi myös että lanttulaatikosta lanttupiiraita, perunalaatikosta perunapiirakoita ;) Tykkään karjalanpiirakoiden yksinkertaisista ohjeista ja yksinkertaisista raaka-ainesta, muutamalla ainesosalla maukasta.

Hauskan kömmähdyksen tässä satuin tekemään, sillä ostin uuden seinäkalenterin ja eilen illalla ihmettelin sitä selatessani että jännä kun nimipäivien paikat ovat muuttuneet ja aivan uudenlaisia nimiä löytyy nyt kalenterista... No ei sentään oikeasti, olin aivan huomiotta ostanut ruotsinkielisen kalenterin perheellemme:) No, pari nuorta ruotsinkielen opiskelijaa löytyy perheestä. Olkoon heille samalla hiukkasen kielenopiskelua:)


Tähän alkaneeseen vuoteen mielekkäitä hetkiä toivotan, onnellisia päiviä <3

-T

16 kommenttia:

Mie ite kirjoitti...

:) hauska sattuma tuo kalenterijuttu! Minä leivoin perjantaina myös piirakoita, ja sinnepä piilotin kuorien sisään loput joululaatikot. Hyvin tekivät kauppansa! Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle!

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
pioni kirjoitti...

Iloa ja onnea tähän vuoteen sinulle!

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Minä poistin äskeisen kommenttini, virheitä oli aivan liikaa :) Taitaa näppäimmistö oireilla syksyistä teeuintia.

Yksinkertainen ruoka on kiehtovaa. Muutamasta raaka-aineesta voi saada juhlahetken :)
Oiva tapa käyttää joululaatikot ja miten maukkaalta maistuukan juuri uunista otettu ruiskuori, nam!

Uusi vuosi on alkanut sinulla hyvin...ruotsalaisin sanoin ja nimin ;)
Kiitos menneestä vuodesta, kivat muistot jäivät mieleen yhteisistä hetkistä! Nyt kohti uusia seikkailuita yhdessä :)
Paljon kauniita ja hyviä hetkiä alkaneelle vuodelle toivon sinulle ja perheellesi, olette rakkaita!

Halein
Marie

-T kirjoitti...

Mie ite: Hauska kuulla :) Maistuuvat aivan uudelle jos jo on kyllästynyt joululaatikoihin sellaisenaan. Voisulaa ja juustosiivu päälle kera teen tai kaakaon ;) Siinä se!! Kiitos toivotuksista, samoin sinulle<3

Pioni: Kiitos! Toiveikasta ja antoisaa vuotta sinulle ihana blogiystävä :) Kohti kevättä ja uusia silmuja, puhkeavia lehtiä ;)

Marie: Juu, hyvin on alkanut tämä nyårsdagen ;) Kalenterista opin nyt uusia sanoja :)
Kiitos sanoistasi!!! Olette tulleet meille myös läheisiksi, ihana olisikin taasen rupatella ja vaihdella ajatuksia yhdessä:) Äsken saunan lämmössä mietin postaustasi ja jotenkin nousi ajatus rohkeudesta.. Hienoa että olet rohkea nainen!! Yhteiset rupatteluhetket ovat minullakin mieleni sopukoissa ja niistä iloitsen ja olen kiitollinen <3 Hyvää alkanutta vuotta 2012!!

tinttarus kirjoitti...

Herkullisilta näyttävät piiraat!Nam.
Pieni valkea harso ripsutteli tännekin peittäen tumman maan. Mieli vaan on hieman tumma edelleen poissa olevien sähköjen takia. Viikko ilman oman kodin lämpöä tuntuu jo julmalta kohtalolta. LApset yökyläilevät nyt ystävillä ja välillä eri kokoonpanoilla olemme täällä evakkomajoituksessamme. Vilustuminen kylmenneen kodin sylissä toi tullessaan flunssan. Tänään istuin kurkku kipeänä ja ääni käheänä kuulemassa sanaa. Sen lämmöllä jaksan uuteen viikkoon...
Siunausta perheelleenne ja paljon puhdasta ja hyvää uuteen alkaneeseen vuoteen!
Iloitsen yhä tapaamisestamme ja niin ihanista ostoksistani:)
HAlaus sydänlämpöinen!

-T kirjoitti...

Tinttarus: Voi ei, onpas ikävää kun ei ole sähköä, kodin lämpöä. Toivotaan että pian saatte arjen tuttuun tapaan taas rullaamaan ja omaan uomaansa!
Sanan kuulossa olin tänään minäkin ja kiitollisuus aiheena. Jotenkin koin että se sopi niin aiheeksi omallekin kohdalle ja uuden alkuun.
Pikaisesta tapaamisestamme kylmässä myrskysäässä jäi oikein lämmin muisto minullekin. Se lämmitti silloin ja vieläkin sitä lämmöllä muistan <3 Sinulle toivon alkaneeseen vuoteen kaikkea hyvää, toiveikkuutta tulevaisuuteen, herkkyyttä hetkiisi ja iloa päiviisi :)

Sussi kirjoitti...

Onnellista uutta vuotta!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Hyvää alkanutta uutta vuotta Vihreän talon väelle.
t:Kaisa

Kesäkukka kirjoitti...

Näyttää niin herkuilta nuo piirakat. Täytyisi joskus tehdä itsekin, jos vaan saan aikaan...

Oikein hyvää vuotta 2012 Sinulle!

-T kirjoitti...

Sussi: Kiitos:) Samoin sinulle paljon hyviä hetkiä tähän vuoteen!

Pajupirtin Kaisa: Kiitos! Oikein antoisaa ja hyvää alkanutta vuotta sinne myös:)

Kesäkukka: :) Kiitos! Nuo piiraat ovat muuten yllättävän nopeita tehdä jos vaan on täyte valmiina. Hyvää ja antoisaa alkanutta vuotta sinulle!

Hannah kirjoitti...

Oi, miten lämpöisen ja valoisan postauksen äärellä sain jälleen täällä viivähtää.
Kiitän näistä suloisista,lukuisista hetkistä viehättävän blogisi luona piipahdellessani!

Oikein onnellista ja valoisien hetkien täyttämää tätä vuotta♥

-T kirjoitti...

Hannah: :) Kiitos sinulle lämminhenkisistä sanoistasi, sinä ihanainen :) Oikein hyviä hetkiä toivon tähän vuoteen 2012 sinulle!!!

Katariina kirjoitti...

Hyvää loppiaista!

Taina kirjoitti...

Hyvä idea tuo piirakan täyte idea, ei olekaan tullut mieleen:)

-T kirjoitti...

Katariina: Kiitos! Kuusi on laitettu pois, joululaulut ovat kuitenkin soineet.. kolmasluokkalaisemme kuunteli tarkkaan englannin kielistä joululaulua ja bongasi sanan betlehem. Tosiaan, nyt loppiaiselle sopiva kappale :) Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle :)

Taina: :) Riisipuuroa olisi ajatus keitellä seuraavaksi oikein tupla annos jotta lopuista saisi tehtyä riisipiirakoita. Menisivät kyllä paremmin lapsille kaupaksi. Itse pidän molemmista :) Mukavaa viikonlopun jatkoa!!