sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Valoa
Arjen tuntu astelee kuvioihin, joulu on aika lailla siivottu näkyvistä kun joulukuusi laitettiin eilen pois. Sen oksilta piparminttutangot päätyivät kaakaokuppeihin ulkoiluhetken päätteeksi. Hiukkasen pehmenee nuo karkkikepit kuumaa kaakaota niillä sekoitellessa. Meistä tarkempien makuaisti havaitsi myös mintun maun liukenevan kuumaan juomaan:) 

Eilistä siivoushetkeä avitti ulkona oleva pakkanen. Lumihangelle heitin matot tuulettumaan ja putsaantumaan. Raikastuneet matot lattialla kruunaa ehdottomasti siivoushetken. Ensimmäiset lasten tekemät lumienkelitkin tallentuivat kameralle :)

Jouluinen englanninkielinen cd-levyni on vielä jäänyt pyörimään ja kolmosluokkalaisemme tarkkaan kuunnellessaan kertoi bonganneensa yhdestä laulusta sanan "star" ja "Betlehem". Juttelimme kolmen viisaan matkasta ja tähdestä. Pohdinnan alle jää itselleni ajatuksia missä elämän hetkissä voin itse nähdä kuvainnollisesti tähden, merkin, taivaallisen johdatuksen.. Uskon että tänä päivänäkin voi näitä johdattavia "tähtiä" tiellemme syttyä viitoittamaan askeleita. 

Lisääntyvää valoa viikkoosi!
12 kommenttia:

tinttarus kirjoitti...

Kajastakoon tähtivalon tuike päivienne yllä! Istuin tänään mieli ja sydän apposen avoinna aamulla sanaa kuulemassa. Kun vain sydämen silmin arjen keskellä ympärilleen tarkkailee, varmasti löytyy niitä tähtiä, joiden johdatuksessa askeleita valaisee vahva valo. Valo on puhutellut itseäni kokemamme pitkän pimeyden ja sähköttämyyden jälkeen. Itsestäänselvänä pidetty kun otetaankin pois, on pakko seisahtaa. Rakastan lumienkeleitä! Meillä ei vielä lunta ole tarpeeksi. Tyttönen olisi tahtonut pujahtaa eilen saunasta lumeen, mutta toppuuttelimme, sillä hentoinen on lumiharso vielä täällä meillä.

Taidankin kiehauttaa kaakaot, niin houkuttelevasti höyryää kuvassasi :)

ARjen alkuun paljon iloa ja valoa!!

Sarppu kirjoitti...

Ihana lumienkeli, kaikkea hyvää alkavaan viikkoosi ♥

Intianminttu kirjoitti...

No niin, nyt alkoi täälläkin tehdä mieli kaakaota :)

Teija kirjoitti...

Kauniita ajatuksia, kuvia, tunnelmia. Oikein hyvää alkanutta vuotta sinne! Tuopas onkin hyvä idea "tuhlata" viimeisetkin karkkikepit :)

-T kirjoitti...

Tinttarus: Ajattelen myös että sydämen silmin katselen johdatettuja polkuja ja hetkiä. Olen niistä kiitollinen ja siitä tiedosta että niitä huomaan :) Taivaan tähtivaloa sinunkin askeleisiin!! Uusi viikko ja kohti valoisampia vuodenaikojakin ;)

Sarppu: Kiitos:) Lumienkelikuva on aika himmeä, mutta tarkkakatseisena sen näkee :)

Intianminttu: Kuumaa siis kiehauttelemaan;) Ajattelin äsken minttusuklaata syödessäni että se voisi tuoda kivan vivahteen kaakaoon myös :)

Teija:Kiitos! Samoin, oikein hyvää alkanutta vuoden jatkoa!! Tästä taitaa talvi vasta alkaa, nautitaan nyt!

Irmastiina kirjoitti...

Kiitos , Samoin sinun viikkoosi!

Mie ite kirjoitti...

Kiitos samoin, valoa sinnekin suuntaan! Sitä tänään olikin yllin kyllin, kun pakkanen paukkui aamulla ja aurinko paistoi. Ihanaa!

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi alkaneelle vuodelle! Joskus olisi ihan kiva kuulla enemmänkin :)

t:Elina

Sussi kirjoitti...

valoista ja iloista viikkoa myös sinulle!

-k- kirjoitti...

Arki alkaa pikku hiljaa palata joulun, vuodenvaihteen ja loppiaisen jälkeen. Lisääntyvää valoa sinunkin viikkoosi!
-k-
Ai niin, varmaan minut tunnistatkin, muruset on vaihtuneet tähtihetkiin.

pioni kirjoitti...

Täytyypä kokeilla noita karkkikeppejä meidänkin kaakaoiden sekoittajana:)

-T kirjoitti...

Irmastiina: :) Hymyilen sinulle ja kiitän sanoistasi!

Mie ite: Pakkasen ja valon yhdistelmä luo loistavan ulkoilusään :) Sellaisia toivotaan lisää :)

Elina: Kiitos sanoistasi ja toivotuksista!! Mukavaa ja valovoimaista alkanutta vuotta sinne suuntaan myös:)

Sussi: :) Kiitos!!

-k-: Tunnistin kyllä sinut, luulisin ainakin ;) Vanha blogituttu, vai mitä? Tähtihetkissä tulen vierailemaan :)

Pioni: Karkkikepit ovat tainneet jo sulaa kuumaan juomaan sielläkin.. Tammikuu kääntyy pian jo puolen välin yli ja kohta saa alkaa miettimään ensimmäisiä taimikylvöjä, vai mitä?